Nainen taltutti kimppuunsa hyökänneen Äänekoskella: ”Onnistuin potkaisemaan munille”

Huivilla kasvonsa peittänyt mies hyökkäsi naisen kimppuun piilosta.

Naisen kimppuun hyökättiin Äänekoskella keskiviikkona alkuillasta. Kolmekymppinen nainen oli ulkoiluttamassa pientä koiraansa kello 17 aikaan Karhunlähteen alueella, kun yllättäen joku hyökkäsi hänen kimppuunsa Puistokadun ja Järvelänkadun välisellä alueella.

– Ilmeisesti mies oli piileskellyt sähkökaapin takana, sillä en nähnyt aiemmin ketään missään. Hän kävi yllättäen kiinni takaapäin. Onneksi minulle on opetettu itsepuolustustaitoja. Vaikka olen 50-kiloinen, pääsin irti ja vaikka menin shokkiin, onnistuin potkaisemaan munille, nainen kertasi.

Puolustautuminen ja naisen ryhtyminen kovaääniseen huutoon sai miehen pakenemaan paikalta Kelhostenkujan suuntaan. Naisen mukaan mies ei ollut paljoakaan häntä itseään eli 170 senttimetriä pidempi. Miehen iäksi hän arvioi 30–50-vuotta. Päässään hyökkääjällä oli tumma pipo ja kasvonsa hän oli peittänyt huivilla. Päällä oli vihreä erähenkinen takki. Mies ei puhunut tilanteessa sanaakaan.

– Iho oli vaalea, mutta en osaa sanoa oliko kyseessä suomalainen vai ulkomaalainen. Ryhti oli huono. Vaikutti vähän sellaiselta peräkammarin pojan oloiselta, nainen luonnehti.

Nainen itse selvisi tilanteesta ilman vammoja, mutta teki asiasta rikosilmoituksen poliisille varoittaakseen muita. Hänen mukaansa alueella liikkuu huhuja, että muitakin naisia olisi ahdisteltu ja jopa raiskattu, mikä on herättänyt etenkin naisten keskuudessa pelkoja ulkona liikkumisesta.

– Sitähän en voi tietää, mitä olisi tapahtunut, jos en olisi saanut itseäni irti. Mitään ryöstettävää minulla ei ollut ja miksi joku käy kiinni ja peittää kasvonsa, hän miettii.

Kommentteja