14-vuotias pyysi pienempää ääntä koulubussissa – sai neljä pahoinpitelijää kimppuunsa

14-vuotias koulupoika pahoinpideltiin koulubussissa maanantaina iltapäivällä kello 14 jälkeen.

Tapaus sattui koulubussissa, kun oppilaat olivat matkalla Nurmijärven Kirkonkylältä kotiinsa Nukarille.

Koulupoika oli pyytänyt bussissa matkustaneita maahanmuuttajataustaisia nuoria pitämään pienempää mekkalaa. Pojat eivät tykänneet huomautuksesta, vaan he kävivät 14-vuotiaan kimppuun.

Rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan poikaa oli lyöty ja potkaistu, jonka vuoksi tapausta tutkitaan nyt pahoinpitelynä.

– Liikkeellä on ollut huhuja, että poika olisi hakattu sairaalakuntoon, mutta se ei pidä paikkaansa. Vammat olivat lieviä, Lylykangas sanoo.

Lylykankaan mukaan pahoinpitelyyn osallistui yhteensä neljä maahanmuuttajataustaista nuorta, jotka ovat iältään 13–15-vuotiaita.

Pojista vain yksi on 15 vuotta täyttänyt, joten hän on ainoa, joka on rikosoikeudellisesti vastuussa tapahtuneesta.

– Koulubussin kuljettaja on käsitykseni mukaan kahteen otteeseen puuttunut tilanteeseen. Lopulta pahoinpitely saatiin loppumaan siinä vaiheessa, kun poika jäi pois bussista. Siinäkin tilanteessa pahoinpitelijät olivat käyneet vielä poikaan kiinni, mutta kuskin mennessä väliin poika pääsi turvallisesti pois bussista, Lylykangas kertoo.

Poliisin mukaan Kirkonkylän ja Nukarin väliä ajavassa koulubussissa oli tapahtumahetkellä kuskin lisäksi kymmeniä matkustajia, joten tapahtumalla on useita silminnäkijöitä.

Tapahtuman selvittelyä on jatkettu viranomaisten toimesta kirkonkyläläisellä yläasteella.

– Asiaa on selvitetty koulussa, sillä kaikki oppilaat ovat samasta koulusta. Ensisijaisesti yritämme rakentaa sovintoa, mutta on vaikea sanoa mihin tämä päätyy.

Lylykankaan mukaan motiivi vaikuttaisi selkeältä, eikä kyse ole rasismista.

– Kyse on enemmänkin kulttuurierosta ja käsityksistä, miten bussissa tulisi matkustaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentteja