Teinityttö yritettiin raiskata sunnuntai-iltana Aurassa

Turun Sanomat | 21.10.2015

Teinityttö joutui sunnuntaina raiskauksen yrityksen uhriksi Aurassa. Tyttö oli liikkeellä puoli kymmenen aikaan illalla Auran VPK-talon lähellä, kun hänen kimppuunsa kävi mieshenkilö.

Poliisin mukaan mies oli noin 30-vuotias, ulkomaalaistaustainen ja puhui tytölle englantia.

Mies yritti ensin puhua tytön kanssa ja tarjosi tälle muun muassa tupakkaa. Melko nopeasti hän kuitenkin kaatoi tytön maahan, asettui itse päälle ja pyrki pääsemään uhrinsa vaatteiden alle.

Tyttö tappeli vastaan, rimpuili ja huusi apua. Uhrin voimakas vastarinta ilmeisesti säikäytti tekijän, ja tämä poistui rivakasti paikalta.

Tyttö ilmoitti asiasta välittömästi hätäkeskukseen. Poliisit yrittivät jäljittää tekijää sunnuntai-iltana koiran avulla tuloksetta.

Poliisi on onnistunut kuitenkin pääsemään tekijän jäljille ja pitää ilmeisenä, että tytön kimppuun käynyt mies ei asu Aurassa. Poliisi etsii yhä raiskauksen yrityksenä epäiltynä Turun seudulla asuvaa miestä.

TS–REBEKKA HÄRKÖNEN


 

3.3.2016

Aurassa raiskausta uudelleen yrittänyt ulkomaalainen vangittiin

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi ulkomaalaistaustaisen miehen, joka yritti raiskata nuoren naisen Aurassa 18. lokakuuta 2015.

Samaisen, jo kuusi vuotta Auranmaalla asuneen miehen epäillään poliisin mukaan syyllistyneen lokakuisen tapauksen lisäksi toiseen raiskauksen yritykseen Aurassa helmikuussa.

Tekotavaltaan kuluvan vuoden puolella tapahtunut raiskauksen yritys muistutti lokakuussa tapahtunutta. Vuonna 1975 syntynyt mies oli käynyt polulla takaapäin naisen kimppuun, kaatanut uhrin maahan ja yrittänyt tehdä tälle seksuaalista väkivaltaa. Poliisin mukaan mies oli poistunut melko pian paikalta naisen huudettua apua.

Tapahtumapaikalle hälytettiin poliisi, mutta tekijää ei tavoitettu. Miehen jäljille päästiin lopulta todistajien kertomusten perusteella, ja epäilty otettiin kiinni joitakin päiviä tapahtuneen jälkeen.

Mies vangittiin tutkimusten jälkeen todennäköisin syin epäiltynä kahteen raiskauksen yritykseen.

Rikosasian varsinainen käräjäoikeuden käsittely on huhtikuun alussa.

TS

Kommentteja