Alaikäisten tyttöjen ahdistelua ja pahoinpitely Heinolan torilla

Heinolan torilla sattui perjantaina kaksi yhteenottoa, joissa oli osallisena Viittakivi oy:n ylläpitämän vastaanottokeskuksen asukkaiden lisäksi paikallisia nuoria naisia. Viittakivi tiedotti itse tapahtumista lauantaina.

Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana kaksi täysi-ikäistä ja yksi alaikäinen turvapaikanhakija. He olivat tekemisissä 17-vuotiaan paikallisen tytön kanssa.

Tapahtumiin liittyi alkoholinkäyttöä ja mahdollisesti lähentelyä, jolloin nuori nainen loukkasi itseään, kerrotaan Viittakivestä.

Toisessa tapauksessa alaikäinen vastaanottokeskuksen mies juotti nuorelle tytölle alkoholia ja lähenteli häntä.

Hämeen poliisi oli tapahtumista lauantaina varsin niukkasanainen. Poliisin mukaan kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään käyneen käsiksi 17-vuotiaaseen tyttöön. Poliisi otti kaksi miehistä kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Heitä epäillään pahoinpitelystä.

Tytön mahdollisista vammoista ei aamulla ollut tietoa. Hän loukkasi itsensä ilmeisesti kaatuessaan.

Poliisi kertoo selvittävänsä tapahtumien kulkua tarkemmin viikonlopun ja alkuviikon aikana.

Vastaanottokeskuksen henkilöstö pitää lauantaina tapahtuneesta turvapaikanhakijoille tiedotus- ja koulutustilaisuuden.

– Suhtaudumme tapahtumaan erittäin vakavasti. Tulemme kertomaan selkeästi turvapaikanhakijoille, että tällainen toiminta on Suomessa lainvastaista ja sillä on vakavat seuraukset, kertoo Viittakivi oy:n toimitusjohtaja Harri Sarjanoja tiedotteessa.

Kommentteja