Jo kolmas tapaus: Ryöstäjät tunkeutuivat asuntoon ja sitoivat vanhuksen

Noin 4-5 miestä tunkeutui yksin asuvan vanhuksen asuntoon väkivaltaa käyttäen Salossa.

karttaetujh201215_503_uu

Törkeä ryöstö tapahtui Salon Halikossa eilen kello 21-23 välisenä aikana, kun yksin omakotitalossa asuneen naisen asuntoon tunkeuduttiin. Uhri, vuonna 1938 syntynyt vanhus, sai ryöstössä ruhjeita eri puolille vartaloa, ja hänet jätettiin sidottuna asuntoon.

-On törkeää, kun tällainen teko kohdistuu puolustuskyvyttömään vanhukseen ja kun on väkivaltaakin käytetty, sanoo rikosylikonstaapeli Heikki Anttila Lounais-Suomen poliisista.

Uhri joutui käymään fyysisten vammojensa vuoksi sairaalassa tarkastuksessa, mutta hän on päässyt sieltä jo pois.

-Fyysisten vammojen osalta selvittiin onneksi ilman mitään luunmurtumia vaikka vanhusta onkin jouduttu vääntämään, jotta hänet on saatu sidotuksi.

Tekijät anastivat asunnosta lompakon, jossa oli vähäinen määrä rahaa, erilaisia asiapapereita ja kortteja. Lisäksi he veivät avaimet uhrin ruskean/beigen Ford Fiesta -henkilöauton, jonka rekisteritunnus on AZX-331.

-Olemme kovasti kiinnostuneita autosta ja siihen liittyvistä havainnoista. Auton liikkeistä olisi hyvä saada tietoa mahdollisimman nopeasti. Vanhus pääsi irti sidonnasta ja pystyi itse hälyttämään apua.

Tekijöistä ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa, mutta he olivat puhuneet uhrille tuntematonta kieltä.

Raukkamaisia ryöstäjiä myös Karjaalla ja Kirkkonummella

Iltalehti uutisoi eilen vastaavista tapauksista Raaseporin Karjaalla ja Kirkkonummella. Kaikissa tapauksissa on tunkeuduttu yksin asuvien naisten omakotitaloihin. Kirkkonummella uhria ei ehditty sitomaan sillä nainen ehti hälyttää apua turvarannekkeellaan.

Raaseporin Karjaalla uhri sidottiin ja häneltä vietiin omaisuutta.

-Meillä on epäilys, että kaikki tapaukset liittyvät toisiinsa, tekotavat ovat niin samantapaisia, Anttila sanoo.

Rikosylikonstaapeli Hannu Kangas kertoi lauantaina poliisin pitävän yhtenä keskeisenä tutkintalinjana, sitä että tapauksilla on yhteyttä toisiinsa.

Kirkkonummella tehtiin ryöstön yrityksen aikoihin, perjantaina kello 16.30, havainto tummasta Chrysler Grand Voyager -autosta. Sen epäillään liityvän rikokseen.

Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä virka-aikana Kirkkonummen poliisin numeroon 0295 438 051 tai virka-ajan ulkopuolella 0295 438 003.

Kommentteja