Kolmen miehen joukko yritti raiskata nuoren naisen Oulussa

Oulun poliisi pyytää havaintoja kahdesta raiskauksen yrityksestä Oulussa. Poliisi pyytää myös sivullisia, jotka puuttuivat tilanteisiin, ilmoittautumaan Oulun poliisilaitoksen numeroon 0295 416 194.

Tuoreempi tapauksista sattui sunnuntaina 2.8. noin kello 4.20 aamuyöllä. Nuori nainen oli kävellyt Kajaanintiellä kevyen liikenteen väylää, kun hän oli huomannut, että häntä seurataan. Raksilan uimahallin kohdalla nainen oli kaadettu maahan selästä tönäisemällä.

Poliisi kertoo, että tämän jälkeen kolme tummaihoista miestä yritti riisua naista maassa. Nainen repi miehiltä hiuksia päästä ja pääsi tilanteesta pois, kun kaksi sivullista miestä tulivat apuun. Nainen pakeni paikalta juosten.

Miehet olivat noin 170–175 senttiä pitkiä. Yhdellä oli lyhyt irokeesikampaus, kahdella muulla oli joko kalju tai aivan lyhyeksi leikatut hiukset. Irokeesimiehellä oli päällään valkoinen huppari. Yhdellä miehistä oli nahkatakki.

Yhteyttä tutkitaan

Ensimmäinen tapauksista sattui lauantaina 25.7. noin kello 4 aamuyöllä. Tapahtumapaikka oli Iskontielle johtava Pohjantien alikulku, jossa pyörällä liikkunut nainen kaadettiin maahan, pahoinpideltiin ja yritettiin riisua.

Epäilty tekijä oli liikkeellä pyörällä ja pakeni Koskelan tai keskustan suuntaan, kun tapahtumapaikalle tuli sivullisia.

Poliisi kertoo, että tekijä oli tummaihoinen mies, jolla oli lähes mustat hiukset. Hänellä oli vartalollaan runsaasti karvoitusta, ja hän liikkui miesten pyörällä, josta kuului kitisevä ääni.

Rikoskomisario Petri Savela ei vielä osaa sanoa, onko teoilla mahdollisesti yhteys toisiinsa.

”Sitä selvitellään”, Savela sanoo.

Poliisin mukaan naiset välttyivät vakavilta ruumiinvammoilta.

Kommentteja