Kortepohjan itsensäpaljastelija vapautettiin odottamaan oikeuskäsittelyä

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi heinäkuussa 28-vuotiaan ulkomaalaisen miehen vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Huhtikuusta asti vangittuna ollut mies valitti tuomiosta Vaasan hovioikeuteen, joka vapautti miehen odottamaan hovioikeuden käsittelyä.

Vaasan hovioikeus perustelee vapauttamista sillä, että asian käsittely hovioikeudessa tulee todennäköisesti viemään sen verran aikaa, että miehellä on mahdollisuus päästä sinä aikana ehdonalaiseen vapauteen, minkä takia miehen pitäminen vangittuna olisi kohtuutonta.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen heinäkuussa kahdeksasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Samalla käräjäoikeus määräsi, että mies pidetään edelleen vangittuna. Oikeus perusteli vankeuden jatkamista sillä, että mies todennäköisesti yrittää paeta tai muuten karttaa rangaistuksen täytäntöönpanoa. Miehen myös uskottiin jatkavan rikollista toimintaansa. Viidentoista perheen alakouluikäisiä tyttöjä joutui miehen epäsiveellisen käytöksen uhriksi, pääasiassa Jyväskylässä Kortepohjan alueella.

Kantelussaan Vaasan hovioikeudelle tuomittu kuitenkin kiisti suunnittelevansa pakenemista tai itsensä paljastelun jatkamista. Lisäksi mies katsoi vankeusrangaistuksen aiheuttaneen hänelle kohtuuttomia seurauksia: vankeuden takia miehen opiskelut ovat viivästyneet ja hän on menettänyt asuntonsa ja työpaikkansa.

Kommentteja