Mies tunkeutui naisten suihkutiloihin Haukiputaan uimahallissa – nuorille turvapaikanhakijoille porttikielto

Nuorille, tukiasumisyksikössä asuville turvapaikanhakijoille on annettu porttikielto Haukiputaan uimahalliin Vesi-Jatuliin, uutisoi sanomalehti Kaleva.

Porttikielto on peruja torstai-iltaisesta tapauksesta, jossa nuori mies tunkeutui Vesi-Jatulissa naisten suihkutiloihin, ja järkytti monia paikalla olleita.Kalevan mukaan väärälle osastolle päätynyt mies oli nuori turvapaikanhakija.

Tilanteen rauhoittamiseksi Oulun kaupunki on nyt päättänyt asettaa porttikiellon Vesi-Jatuliin Oulun ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämän tukiasumisyksikön asukkaille. Kalevan mukaan tukiasumisyksikössä asuu ainakin 16–17-vuotiaita turvapaikanhakijoita.

– Naisten puolelle tunkeutuminen on törkeä teko, jollaista ei voida sallia, Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ohjauspalveluiden päällikköMarko Savolainen sanoo Kalevalle.

Porttikiellon avulla turvapaikanhakijoille halutaan viestiä, että sopimatonta käytöstä uimahallissa ei voida sallia.

Kalevan mukaan turvapaikanhakijat ovat järkyttyneet Oulun kaupungin tiukasta linjanvedosta. Lisäksi he ovat olleet häpeissään siitä, että yksi uimahallissa törttöillyt henkilö on mustannut teollaan kaikkien asumisyksikön asukkaiden maineen.

Kommentteja