Mies yritti raiskata alaikäisen tytön festarialueen ulkopuolella Oulussa – liikenteenvalvoja esti

29-vuotias mies tuomittiin marraskuussa kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio piti hovissa.

Oulussa festarialueen ulkopuolella tapahtuneesta törkeästä raiskauksen yrityksestä käräjäoikeudessa annettu kahden vuoden vankeustuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa 2016 Ahmed Djilalin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen lapseen kohdistuneesta törkeän raiskauksen yrityksestä. Käräjäoikeuden tuomiosta olivat valittaneet Rovaniemen hovioikeuteen sekä vastaaja että syyttäjä.

Käräjäoikeuden mukaan 29-vuotias mies yritti olla sukupuoliyhteydessä 16-vuotiaan tytön kanssa festivaalialueen ulkopuolella. Mies käytti hyväkseen sitä, että tyttö oli humalan ja pelkotilan takia kykenemätön puolustamaan itseään.

Oikeuden mukaan mies kävelytti uhrinsa sivummalle ja työnsi hänet syrjemmäs, jolloin tämä oli tuntenut pakokauhua ja pelkoa. Tyttö ahdistettiin pysäköintialueen kohdalla olevan vedenpumppaamon ovisyvennykseen, jonka jälkeen mies avasi tytön housuja.

Tapahtumat keskeytyivät, kun paikalle tullut liikenteenohjaaja puuttui tilanteeseen ja teko jäi yritykseksi.

Djilali kiisti syytteen oikeudessa. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin teon törkeäksi, koska raiskauksen yrityksen kohteena oli alaikäinen lapsi. Teko katsottiin myös kokonaisuudessaan törkeäksi ikäeron, tekotavan ja teon ennalta-arvaamattomuuden vuoksi.

Tuomittu mies velvoitettiin korvaamaan uhrille 4 000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta. Lisäksi hänen maksettavakseen tuli oikeudenkäyntikuluja noin 4 500 euroa.

Hovioikeus toimitti asiassa pääkäsittelyn yleisön läsnä olematta ja määräsi tuomion sen lopputulosta, tuomiolauselmaa ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta salaiseksi käräjäoikeuden määräämäksi ajaksi. Myös asianomistajan ja tämän huoltajien henkilöllisyys on määrätty salassa pidettäväksi.

Rovaniemen hovioikeus antoi tuomiosta julkisen selosteen.

Kommentteja