Nainen ryöstettiin väkivalloin Helsingissä: Tunnistatko kuvien henkilöt?

Poliisi tutkii Helsingissä lauantaina tapahtunutta ryöstöä.

Kaksi naista oli aamuyöllä kävelemässä Vuorikatua kohti Kaisaniemeä. Täysin yllättäen toiseen naisista kohdistettiin väkivaltaa ja häneltä anastettiin omaisuutta.

Tapahtuman yhteydessä nainen sai vammoja, jotka eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia. Naiselta anastettiin laukku, jossa oli hänen henkilökohtaista omaisuutta. Toiseen naiseen ei kohdistettu väkivaltaa eikä häneltä anastettu omaisuutta.

Poliisi kertoo, että asiaa tutkitaan tässä vaiheessa ryöstönä, koska omaisuuden anastamiseen on käytetty väkivaltaa.

Poliisi on pystynyt selvittämään tapahtumien kulkua tapahtumapaikalla ja sen läheisyydessä olevien valvontakameroiden tallenteiden avulla. Valvontakameroiden perusteella poliisi epäilee tekijöiksi kahta nuorta miestä.

Lisäksi on selvinnyt, että naiselta anastettua matkakorttia on myöhemmin käytetty toisen rikoksesta epäillyn toimesta HSL:n bussissa.

Valvontakameroiden tallenteiden perusteella toinen epäillyistä tekijä on vaaleaihoinen alle 20-vuotias mies. Miehellä on ruskeat lyhyeksi leikatut hiukset. Tapahtumahetkellä hän oli pukeutunut siniseen t-paitaan ja mustiin housuihin, joissa vasemmassa lahkeessa valkoisilla isoilla kirjaimilla ilmeisesti teksti ”Black”. Jalassa miehellä oli valkoiset lenkkarit. Miehen kaulassa roikkui pitkä kaulaketju ja selässään mies kantoi mustaa reppua.

Toinen miehistä on tummaihoinen alle 20-vuotias mies. Miehellä on tumma kihara tukka. Mies oli jalassa tummat housut ja lenkkarit. Lisäksi hänellä oli päällään sininen huppari, jossa valkoiset hihat. Miehellä oli selässä valkoinen reppu. Saman tummaihoisen miehen epäillään myöhemmin käyttäneen asianomistajalta anastettua HSL:n matkalippua.

 

Poliisi pyytää yleisen apua epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyyden selvittämiseksi. Tiedot miesten henkilöllisyydestä voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse virka-aikana numeroon 0295475455.

Kommentteja