Naisia kourinut ulkomaalainen sai puoli vuotta ehdollista vankeutta Espoossa

Oikeuden mukaan toistuvat kourimiset osoittivat välinpitämättömyyttä muiden seksuaalista itsemääräämisoikeutta kohtaan.

NAISIA haarovälistä kourinut parikymppinen mies on tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen muun muassa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Teot tapahtuivat Espoossa helmi- ja huhtikuun välisenä aikana. Uhreina oli kolme naista kolmella eri kerralla.

Kaikilla kerroilla mies lähti seuraamaan kotimatkalla olevia naisia. Sopivan tilaisuuden tullen hän kouri heitä jalkovälistä.

ENSIMMÄISEN naisen kanssa mies yritti jutella, mutta nainen pyysi useaan kertaan miestä jättämään hänet rauhaan. Kouraisun jälkeen nainen oli huutanut ja mennyt rappuun.

Toisella kerralla mies kouraisi naista takaapäin haarovälistä. Nainen kääntyi ja työnsi miestä pois, jolloin tämä sanoi ”anna nyt vähän”. Sen jälkeen mies yritti työntää naisen seinää päin, mutta nainen pääsi irti. Mies lähti pois, kun nainen alkoi huutaa.

Kolmannella kerralla mies otti naista takaapäin kiinni ja alkoi kouria haaroista. Läheisellä parvekkeella ollut mies alkoi huutaa, jolloin kourija lähti pois.

MIES MYÖNSI teot. Espoon käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan naisille yhteensä 1 900 euron korvaukset.

Toistuvat teot osoittavat miehessä oikeuden mukaan täydellistä välinpitämättömyyttä toisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta kohtaan. Miehellä ei voinut syntyä käsitystä siitä, että teot olisivat sallittuja, oikeus totesi.

Rangaistusta määrätessään oikeus ei ottanut huomioon miehen vetoomusta, jonka mukaan tuomio vaikuttaisi hänen jatko-oleskelulupansa käsittelyyn. Oikeuden mukaan miehelle ei voi olla yllätys, jos oleskelulupaprosessissa annetaan merkitys tällaiselle tuomiolle.

Kommentteja