Neljä ulkomaalaista nuorta vangittiin – epäillään törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä

Helsingin käräjäoikeus on tiistaina vanginnut neljä nuorta, joita epäillään marraskuun lopussa Helsingissä tapahtuneesta ryöstöstä. Syyttäjä vaatii nelikolle tuomiota törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä.

Käräjäoikeus tiedotti asiasta keskiviikkona.

Vangitut nuoret ovat iältään 15–16-vuotiaita. He ovat maahanmuuttajataustaisia. Epäilty rikos tapahtui käräjäoikeuden tiedotteen mukaan Helsingissä 25. marraskuuta. Asiakirjat on julkistettu salaisiksi.

Epäillyistä kolme on vangittu todennäköisin syin epäiltynä ja toinen 16-vuotiaista pojista syytä epäillä -perusteella.

Helsingin poliisi ei ole tiedottanut vangitsemiseen liittyvästä tapauksesta.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Sandberg sanoi MTV:n uutisille, että tapaus sattui Kaisaniemen puistossa. Uhri oli 20-vuotias mies ja häntä lyötiin puukolla selkään.

– Hänelle tuli puukotuksesta kymmenen senttiä syvä haava. Häntä on yritetty vielä lyödä puukolla etupuolelta, mutta hän on onnistunut torjumaan iskun. Miehen kädet olivat täynnä torjuntavammoja. Mieheltä vietiin matkapuhelin, mikä tekee jutusta törkeän ryöstön, Sandberg kertoo.

FB_IMG_1449667543128


Poliisi: Motiivina huumekauppa

Poliisin mukaan puukotukseen johtaneiden tapahtumien taustalla on huumekaupasta syntynyt riita.

– Epäillyt ovat menneet ostamaan huumeita Kaisaniemen puistoon ja sitten on tullut riitaa myyjän (uhrin) kanssa, Sandberg sanoo.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi löysi epäiltyjen kiinnioton yhteydessä vastaanottokeskuksesta pussin, jossa oli marihuanajäämiä.

Pääepäilty on kuulusteluissa myöntänyt puukottaneensa uhria. Hän on myös kertonut, että epäiltyjen tarkoituksena oli mennä puistoon ostamaan huumeita, mutta ostamisen sijaan ottaa ne myyjän kädestä, koska rahaa ei ollut tarpeeksi.

Poliisin mukaan puukotuksen uhri on päässyt pois sairaalasta ja toipunut vammoista.

Kommentteja