Nuoren lenkkeilijänaisen kimppuun hyökättiin Raumalla: ”Vammautui tilanteessa”

Tuntematon hyökkääjä pisti 20-vuotiasta naista terävällä esineellä keskivartaloon sunnuntai-iltana lenkkipolulla Raumalla.

Maanantaina iltapäivällä Äyhönjärveä kiertävä lenkkipolku on hiljainen.

Päiväsaikaan järven rannalla sijaitseva vehreä ulkoilualue on todella suosittu lenkkeilijöiden keskuudessa. Hämärän aikaan ulkoilijoita ei kuitenkaan enää näy, sillä aluetta ei ole lainkaan valaistu.

Sunnuntai-iltana kyseisellä paikalla sattui raju hyökkäys. Poliisi kertoi maanantaina, että raumalainen, hieman yli 20-vuotias nainen, joutui hyökkäyksen kohteeksi ollessaan kävelylenkillä kello 20.30 aikaan.

Tuntematon hyökkääjä kävi takaapäin käsiksi naiseen ja vaati häneltä uhkailemalla rahaa.

Tilanteessa hyökkääjä pisti naista jollain terävällä esineellä keskivartaloon. Tämän jälkeen hyökkääjä pakeni paikalta.

– Hän joutui väkivallan kohteeksi ja vammautui tilanteessa, tutkinnanjohtaja Markus Peltonen kertoo.

Naisen saamat vammat eivät ole hengenvaarallisia. Satakunnan Kansan mukaan nainen kävi hoidattamassa vammojaan terveyskeskuksessa.

Lehden mukaan hyökkäyksessä käytetty teräase oli puukko.

Alueella myös leikkipuisto

Äyhönjärveä kiertävät lenkkipolut ovat helposti paikallisille saavutettavissa, sillä vieressä sijaitsee Lensun asutusalue.

Lenkkeilymahdollisuuksien lisäksi suositulla ulkoilualueella on leikkipuisto, minkä vuoksi päiväsaikaan alueella liikkuu myös paljon lapsiperheitä.

Poliisin mukaan hyökkäys tapahtui lähellä Lensun asuntoaluetta. Nainen oli ollut tulossa lenkkipolkua järven länsipuolta kohden Lensun aluetta.

Hyökkääjä pakeni paikalta naisen tulosuuntaan ja poistui polulta Lensunkallion suuntaan. Tekijä ei vielä maanantaina ollut poliisin tiedossa.

Havaintoja pyydetään

Poliisi pyytää kaikki silminnäkijöitä tai tapahtuma-aikaan kyseisellä lenkkipolulla liikkuneita ottamaan yhteyttä poliisiin.

Hyökkääjä oli normaalivartaloinen, ihonväriltään ruskeahko ja hänellä on iso kaareva nenä. Hän oli iältään arviolta noin 30 vuotta tai yli ja pituudeltaan yli 170 senttiä.

Hyökkääjä oli pukeutunut mustaan toppatakkiin ja mustaan pipoon ja hanskoihin. Uhrin mukaan hyökkääjä vaikutti ulkomaalaiselta, koska tämä oli puhunut englantia ja huonoa suomea.

Poliisi tutkii tapausta törkeän ryöstön yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä.

Kaikki havainnot voi kertoa poliisille numeroon 044 714 2324 tai sähköpostitse osoitteeseen tutkinta.rauma@poliisi.fi

Kommentteja