Poliisi otti kiinni kaksi turvapaikanhakijaa Saarijärvellä – epäillään muun muassa teinitytön seuraamisesta

Poliisi otti kiinni kaksi turvapaikanhakijaa Saarijärvellä – epäillään muun muassa teinitytön seuraamisesta1818796

Kuva: Vaaherkumpu Maarit

Poliisi otti Saarijärvellä keskiviikkona kiinni kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa epäiltynä lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin. Poliisi epäilee, että kiinni otetut seurasivat keskiviikkona iltapäivällä Saarijärven keskustassa Kauppakadulla teini-ikäistä alle 15-vuotiasta tyttöä, huutelivat hänelle, tekivät käsillään seksuaalisia eleitä ja tarttuivat häntä kädestä kiinni.

Kävellen kulkenut tyttö soitti tilanteessa isälleen, joka nouti hänet pois. Poliisi tavoitti epäillyt myöhemmin samana päivänä. He ovat ovat 20- ja 30-vuotiaita miehiä, jotka poliisin tietojen mukaan eivät tunteneet tyttöä entuudestaan. Tilanteessa ei poliisin mukaan käytetty väkivaltaa.

Komisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoi torstaina iltapäivällä, että epäillyt ovat yhä kiinni otettuina.

Rossin mukaan poliisille ei Saarijärveltä ole tehty rikosilmoituksia muista tapauksista, joissa turvapaikanhakijat olisivat tehneet seksuaalista häirintää. Huhuja vastaavista tapauksista liikkuu paikkakunnalla.

– Jos sellaista tapahtuu, tapauksista pitää välittömästi ilmoittaa poliisille. Se on ainoa tie, että niihin voidaan puuttua, Rossi totesi.

SPR:n vastaanottokeskuksessa Saarijärvellä asuu 316 turvapaikanhakijaa.


Teinitytön ahdistelusta epäillyt turvapaikanhakijat vapaiksi – lähetetään pois vastaanottokeskuksesta

27.11.2015 16:48 (27.11.2015 17:42)1819473

Poliisi on vapauttanut kaksi miestä ja vapauttaa vielä perjantain aikana kolmannen miehen, joita on kuulusteltu alle 15-vuotiaan teinitytön ahdistelusta, joka tapahtui Saarijärvellä keskiviikkona. Vapautetuista miehistä kahta epäillään yhä tapaukseen liittyen lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Miehet ovat turvapaikanhakijoita SPR:n Saarijärven vastaanottokeskuksesta.

Poliisi otti keskiviikkona kiinni kaksi irakilaismiestä tapauksesta epäiltyinä. Kyse oli tytön seuraamisesta, hänelle huutelusta, käsillä seksuaalisten eleiden tekemistä sekä tytön käteen tarttumista.

Rikoskomisario Timo Hänninen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoi perjantaina iltapäivällä, että toinen keskiviikkona kiinni otetuista miehistä vapautettiin torstaina, eikä häntä enää epäillä osallisuudesta tapaukseen. Sen sijaan toinen mies, joka vapautettiin perjantaina, on yhä epäiltynä.

Poliisi otti kiinni perjantaiaamuna tapauksen johdosta kolmannen miehen. Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen vahvisti Keskisuomalaiselle, että turvapaikanhakijan kiinniotto tapahtui rauhallisesti vastaanottokeskuksessa.

Poliisi epäilee yhä perjantaina kiinni otettua ja kuulusteltua miestä osallisuudesta tapaukseen, mutta hänetkin aiottiin vapauttaa perjantaina.

– Esitutkinta on saatu siihen vaiheeseen, ettei epäiltyjä ole tarvetta pitää enää kiinni otettuna, Hänninen sanoi.

Kuosmasen mukaan molemmat tapauksesta epäillyt turvapaikanhakijat lähtevät pois Saarijärveltä, ja heidät sijoitetaan johonkin muuhun vastaanottokeskukseen.

– Tapaus herätti turvapaikanhakijoiden keskuudessa täällä voimakkaan reaktion. He kokevat, että tapaus on pilannut heidän maineensa ja mahdollisuutensa, Kuosmanen sanoi.

Kommentteja