Poliisi poisti naisia ahdistelleen miehen bussista

Tiistaina 2.2.2016 linjalla 65A kulkeneessa bussissa sattui ikävä ahdistelutapaus. Poliisi kuitenkin tarttui ahdisteluun harvinaisen rivakasti.

Tiistaina juuri ennen puolta päivää sattui Helsingin sisäisen liikenteen linjalla 65A ahdistelutapaus, johon poliisi tarttui erittäin rivakasti.

Tapauksen todistajina oli runsaasti väkeä, sillä osa täyteen pakatun bussin matkustajista joutui jopa seisomaan matkan aikana. Yksi silminnäkijöistä oli Mäkelänkadulta kyytiin noussut nainen.

– Nousin bussiin, mutta joku matkustajista sanoi minulle, että taakse ei kannata mennä, koska siellä on häirikkö, nainen kertoo.

– Kaikki oli kuitenkin rauhallista, kunnes bussi pysähtyi äkkiä Sörnäisissä ja bussiin nousi joukko poliiseja. Takaosassa puhuttiin suomea ja englantia, kunnes poliisi vei miehen pois autosta.

Tämän jälkeen naispoliisi piti matkustajille pitkän puheen, missä hän kertoi, että poliisilla on nollatoleranssi seksuaalisen ahdistelun suhteen ja että siihen puututaan välittömästi.

– Poliisi myös otti tapahtuman kokeneilta nimen ja henkilötunnuksen ylös. Osa antoi tiedot, mutta osa oli varmaan jo poistunut bussista, nainen arvioi.

Lopulta virkavalta toivotti turvallista matkaa ja poistui bussista. Kuljettaja pahoitteli tapahtunutta, ja bussi jatkoi ajoaan.

Naisen mukaan tapahtuman jälkeen matkustajilla oli helpottunut olo.

– Sinänsä ikävä tapahtuma teki matkustajista selvästi yhtenäisen joukon. Vähän oli ilmassa sellaista ”me tehtiin se yhdessä” -henkeä, nainen arvioi.


 

Matkustajan kommentti:

”Olin kyseisessä bussissa tapauksen sattuessa, tekijä oli mustaihoinen englantia puhuva mies.Takapenkillä kouri nuoria tyttöjä, itkun kans pakenivat ukkoa.

Poliiseille kiitos tosi ripeästä toiminnasta että saivat ukon rautoihin ja kyytiin.”

Kommentteja