Somalipojat pahoinpitelivät ala-asteikäisiä Helsingissä – ”Haluatko kuolla tänään?”

Helsingin meritorilla on eilen tapahtunut vakava välikohtaus jossa ala-asteikäiset pojat ajautuivat sanaharkan kautta tappeluun. Sanaharkka alkoi muutaman 4-5 luokkalaisen lapsen kesken ja päättyi siihen että somalialaistaustainen poika piti veistä kahakkaan osallisen suomalaislapsen kurkulla kysyen tältä ”Haluatko kuolla tänään”.

Tilanne alkoi suunsoitosta, eteni uhkailun kautta fyysiseen väkivaltaan kuten kuristamiseen ja tönimiseen ja päätyi lopulta yhden osallisen isoveljen saapumiseen veitsineen paikalle. Fyysisiä vahinkoja tilanteesta ei ilmeisesti tullut mutta erittäin uhkaava tilanne oli joka tapauksessa.

Merilahden peruskoulun rehtori Timo Heikkinen otti kantaa tapahtuneeseen:

-Vaikka välikohtaus sattuikin kouluajan ulkopuolella, sen osapuolet ovat kuitenkin meidän oppilaitamme. Koulu suhtautuu ilman muuta vakavasti tällaisiin konflikteihin.  Nyt jatkotoimet ovat sellaiset, että asia selvitetään perinpohjin. Asianosaiset saavat tukea kuraattorin ja psykologin avulla. Myöhemmin koolle kutsutaan myös oppilaiden vanhemmat. Osa pojista on myös pari päivää poissa koulusta.

Tilannetta kuvaili ensimmäisenä facebookin välityksellä tilanteessa osallisena olleen pojan vanhempi joka kertoi koulun opettajan lohduttaneen puukon kanssa heilunutta ja koulun turvallisuusvastaavan todenneen että ”uhrien kannattanee jäädä pariksi päiväksi kotiin mikäli kouluun tuleminen pelottaa”.

Samassa päivityksessä pojan vanhempi huomauttaa tietävänsä somalipoikien vanhempien olevan juuri nyt kuukauden matkalla somaliassa. Tämä selittäisi osaltaan sen miksi koulun rehtori aikoo kutsua asianosaisten vanhemmat koolle vasta myöhemmin.

Lähde: Facebook, http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/557124-ala-asteen-oppilailla-raju-riita-helsingissa-pojan-kurkulla-pidettiin-puukkoa

Kommentteja