Tupakkaa pummannut neekeri ryösti nuoriso­joukon teräaseella, pakotti nostamaan lisää rahaa

Helsingin poliisi tutkii Helsingissä Pohjois-Haagan aseman pysäköintipaikalla heinäkuun lopulla tapahtunutta törkeää ryöstöä.
Poliisi tutkii Pohjois-Haagassa 25. heinäkuuta noin kello yhdeksältä illalla tapahtunutta rikosta, jossa neljä nuorta miestä joutui heille tuntemattoman miehen ryöstämäksi.

Parkkipaikalla ollut nelikko oli juuri istunut autoon aikeissa lähteä liikkeelle, kun auton ovi avattiin ulkopuolelta ja suomen kieltä puhunut ulkomaalaistaustainen mies tiedusteli heiltä tupakkaa.

Nelikko vastasi oven avanneelle miehelle, ettei heillä ole tupakkaa. Tuolloin oven avannut tupakanpummaaja oli ottanut esille teräaseen.

Teräaseella uhaten mies vaati autoissa istuneilta nuorilta rahaa. Ryöstön yhteydessä hän aiheutti yhdelle nuorista vähäiset vammat teräaseella ja onnistui saamaan saaliikseen pienen summan rahaa. Tämän jälkeen ryöstäjä pakotti yhden autossa olleista nuorista mukaansa läheiselle pankkiautomaatille, josta hän pakotti uhrin nostamaan lisää rahaa.

Mukana myös toinen mies

Poliisin mukaan teräaseella ryöstön tehneen tummaihoisen miehen mukana tapahtumapaikalla oli myös toinen tummaihoinen mies, jonka osuutta tapahtumiin pyritään yhä selvittämään. Kaksikko oli puhunut keskenään poliisin mukaan somalin kieltä.

Helsingin poliisi tutkii tapausta törkeänä ryöstönä, koska omaisuuden anastamisen yhteydessä väkivallalla uhkaamiseen on käytetty teräasetta.

Epäillystä kaivataan tietoja

Tutkinnan aikana poliisi on saanut haltuunsa tapahtumapaikan läheisyydessä sijaitsevasta valvontakamerasta kuvaa, johon teräaseella uhannut nuori ryöstäjä oli tallentunut. Poliisi pyytää nyt yleisöltä apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi kuvan avulla.

Epäilty on noin 170–180 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Tapahtumahetkellä hänellä oli yllään valkoinen takki, tumma huppari ja päässään valkoinen lippis. Jalassaan miehellä oli tummat housut ja valkopohjaiset lenkkarit.
Tiedot miehen henkilöllisyydestä voi ilmoittaa sähköpostilla Helsingin poliisiin osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.
Lähde: Ilta-Sanomat
Kommentteja