Ulkomaalaista miestä syytetään kuudesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Syyttäjä vaatii Kymenlaaksossa asuvalle ulkomaalaiselle (Atiyah Majid Abdulabbas) rangaistusta yhdestä seksuaalisesta ahdistelusta ja kuudesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytteen mukaan teot ovat tapahtuneet Karhulan uimahallissa vuoden 2016 tammikuussa, maaliskuussa ja huhtikuussa.

Seksuaalisen ahdistelun ja seksuaalisen hyväksikäytön uhrit ovat olleet tapahtuma-aikoina 12—17-vuotiaita. Syytteen mukaan yksi uhriksi joutuneista on lievästi kehitysvammainen.

Haastehakemuksen mukaan syytetty oli koskettelemalla tehnyt 12-vuotiaalle tytölle seksuaalisen teon, joka on omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä. Mies oli tarttunut uimahallissa uimassa ollutta jalasta ja nipistänyt.

Lisäksi hän oli koskettanut viittä 13- ja 12-vuotiasta uimassa ollutta tyttöä takapuolesta. Viidettä hän oli takapuolen lisäksi koskettanut takareidestä veden alla.

Haastehakemuksessa todetaan, että mies oli koskettelemalla loukannut 17-vuotiaan seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Hän oli sukeltanut uimassa ollutta päin ja tarttui häntä jalasta ja hiuksista. Uimari oli lähtenyt uimaan karkuun, jolloin tilanne olin päätynyt. Tuolloin 17-vuotias on lievästi kehitysvammainen.

Kymenlaakson käräjäoikeus käsittelee asiaa suljetuin ovin. Oikeudenkäyntiasiakirjat määrätään osin salaisiksi.

1.2016, 3.2016, 4.2016 Kotka karhula

Kommentteja