Mohammed murhasi Turun Lausteella

Helsingin Sanomat 29.11.2000: Avovaimon murhasta syytetty mielentila- tutkimukseen

TURKU. Turun käräjäoikeus määräsi avovaimonsa murhasta syytetyn maahanmuuttajan tiistaina mielentilatutkimukseen.

Irakista Suomeen tullut mies iski useita kertoja veitsellä raskaana ollutta avovaimoaan syyskesällä asunnossa Turun Lausteella. Surman jälkeen mies sulki ruumiin pakastimeen. Nainen oli Venäjältä saapunut 20-vuotias paluumuuttaja. Mies oli häntä noin 15 vuotta vanhempi. Surma tuli ilmi, kun mies kertoi asiasta Suomessa asuvalle veljelleen. Syyttäjä pitää tappoa eriyyisen raakana ja julmana. Siihen on liittynyt surmaamispyrkimys, ja sitä on pidettävä törkeänä.

Syytetty ei kiistä tekoa, mutta hän kiistää kyseessä olleen murhan. Mies kertoi olleensa ennen Suomeen tuloaan sodassa ja sen jälkeen Suomessa kahdeksan vuotta työttömänä. Hän oli kärsinyt masennuksesta ja oli ennen tekoa menettänyt malttinsa.

HS uutisoi asiasta 12.4.2001 seuraavasti: Viime syksynä suomalaisen avovaimonsa Turussa surmannut irakilaissyntyinen Mohammed Ali Kalaf Hasan on tuomittu Turun käräjäoikeudessa täyttä ymmärrystä vailla tehdystä murhasta 12 vuoden vankeusrangaistukseen.

36-vuotias Hasan tappoi raskaana olevan avovaimonsa viime syyskuussa. Hän löi avovaimoaan kahdella keittiöveitsellä yhteensä 12 kertaa eri puolille vartaloa. Avovaimo kuoli sydämen ja keuhkot vaurioittaneisiin pistohaavoin.

Hasan viilteli lisäksi avovaimoaan ja sulki hänet sitten kuolleena pakastimeen ruumiin piillottaakseen. Oikeus perusteli murhatuomiota sillä, että Hasan surmasi avovaimonsa erityistä raakuutta ja julmuutta osoittavalla tavalla.

Lähde: HS arkistot

Kommentteja