Nainen löytyi murhattuna kadulta aamuyöllä, Tuusulan Hyrylä – poliisi pyytää havaintoja tästä miehestä

Paikalle osunut poliisipartio löysi uhrin surmattuna kadulta Hyrylän keskustasta Hyryläntien ja Koskensillantien risteyksen lähettyviltä lauantaina aamuyöllä kello 4.55.

Poliisi tutkii tapausta murhana.

Uhri, vuonna 1967 syntynyt vantaalainen nainen, oli poistunut yksin ravintola Päämajasta puolenyön jälkeen. Poliisi pyrkii nyt teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluin selvittämään, mitä sen jälkeen tapahtui.

Epäilty murha on tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärisen mukaan tapahtunut yöllä kello yhden ja neljän välillä, todennäköisesti lähempänä kello yhtä.

Tapausta tutkitaan murhana tekotavan vuoksi.

– Raakuus, julmuus on perusteena, Hyvärinen sanoo.

Noin yhden aikaan Hyrylän keskustan terveyskeskuksen valvontakamera tallensi ohi kävelleen miehen, jonka poliisi epäilee liittyvän henkirikokseen.

Hyvärisen mukaan miehen liikkeistä on myös muita, ”hyvin vähäisiä” havaintoja.

Poliisi toivoo nyt erityisesti, että joku voisi tunnistaa videolle tallentuneen miehen. Myös muita havaintoja tapahtumapaikalla tai kyseiseen aikaan liikkuneista henkilöistä voi ilmoittaa numeroon 029 5436 442.

Lisätietoja ja valvontakamera video ILTALEHTI


Päivitys 29.11.2015

Poliisilla alkaa olla jonkinlainen käsitys siitä, mitä Tuusulan Hyrylässä tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tuona yönä vuonna -67 syntynyt vantaalainen perheenäiti joutui henkirikoksen uhriksi.

Moni asia on kuitenkin vielä epäselvä, ja poliisi toivoo edelleen yleisön vihjeitä ja vinkkejä sekä epäillyn henkilöllisyydestä että uhrin liikkeistä surmayönä.

Poliisin käsityksen mukaan nainen on ollut viihteellä. MTV Uutisten tietojen mukaan uhri oli läheisessä pub Päämajassa käymässä työporukan mukana, mahdollisesti pikkujouluja viettämässä.

Hän poistui ravintolasta yksin puolenyön jälkeen. Tekijä todennäköisesti ei ollut ravintolassa, vaan kohtasi uhrinsa ensimmäisen kerran ulkona.

– Hän on ollut menossa kotiin ja mennyt odottamaan kyytiä. Silloin tekijä ja nainen ovat kohdanneet, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista MTV Uutisille.

– Emme tiedä, missä järjestyksessä tekijä on toiminut, mutta hän on anastanut omaisuuden, surmannut naisen ja lopulta poistunut paikalta. Hänellä on ollut valvontakameralla näkyvä omaisuus mukana.

Myöhemmin Hyrylästä löytynyt käsilaukku on osoittautunut surmatun naisen käsilaukuksi. Poliisin mukaan laukussa ollutta omaisuutta on yhä kateissa.

Sitä, minkä verran on ollut lompakossa rahaa, ei ole tiedossa.

Motiivi yhä epäselvä

Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan kyse ei ole perinteisestä väkivaltaisesta ryöstöstä.

– Teko ei ole tapahtunut ihan hetkessä, vaan siinä on erityistä raakuutta ja  julmuutta. Nainen on surmattu astalolla (jonkinlaisella lyömäaseella).

Poliisilla ei ole vielä tietoa, miksi naiseen on kohdistettu niin raakaa väkivaltaa.

Epäilty pakeni teon jälkeen Järvenpääntien suuntaan. Hän tallentui terveyskeskuksen valvontakameraan kahdesti. Poliisi on julkaissut valvontakameran videot ja pyytää edelleen vihjeitä kuvassa näkyvästä henkilöstä.

Poliisi julkaisi uuden videon Tuusulan Hyrylän epäilystä tekijästä

Poliisi pyytää tunnistamaan videolla näkyvän henkilön

 Viedeot nähtävissä MTV:n sivuilta

Erityisesti tutkinnanjohtaja Hyvärinen kiinnittää huomiota valvontakameranauhoilta ilmenevään epäillyn rauhallisuuteen.

– Hän poistuu rauhallisesti kävellen paikalta. Perinteisessä ryöstössä epäilty pakenee juosten.

Epäillyllä saattaa olla päällään myös tummat vaatteet, sillä valvontakamerassa on infrapunasuodatin, joka vääristää värejä.

Poliisi on tehnyt vihjeiden perusteella useita kiinniottoja, mutta epäiltyä ei tiettävästi vielä ole löytynyt.

Uhrista tehtiin yön aikana katoamisilmoitus.

MTV:n tietojen mukaan vantaalaisnaista noutamaan saapuneet perheenjäsenet eivät löytäneet häntä ja jonkin aikaa etsittyään he tekivät asiasta ilmoituksen poliisille.

Uhrin löysi poliisipartio kunnantalon tuntumasta aamuyöllä, useita tunteja henkirikoksen arvioidun tekoajan jälkeen.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-mtv-lle-nain-hyrylan-surmaillan-tapahtumat-etenivat-murha-tehtiin-astalolla/5583450

Kommentteja