Poliisi on ottanut kaksi ulkomaalaista kiinni – Otanmäen tapon lisäksi tutkitaan ryöstöjäkin

Irakilaisia miehiä epäillään taposta ja kahdesta ryöstöstä Kajaanin Otanmäessä.

Poliisi otti toisen miehistä kiinni Otanmäessä ja toisen Kajaanin keskustassa.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi irakilaista miestä liittyen kahteen Kajaanin Otanmäessä tapahtuneeseen rikokseen. Yle Kajaanin saamien tietojen mukaan molemmat miehet ovat turvapaikanhakijoita.

Sunnuntaina 11. syyskuuta Otanmäessä löytyi aamulla Vuorimiehentien varrelta kuollut, vuonna 1964 syntynyt paikallinen mies. Häneltä epäillään anastetun omaisuutta. Asiaa tutkitaan tappona ja ryöstönä.

Lisäksi Otanmäessä ryöstettiin Uunimiehentiellä sunnuntaiyönä puolen yön ja aamu neljän välisenä aikana 1975 syntynyt paikallinen mies. Häneltä anastettiin väkivaltaa käyttäen matkapuhelin. Asiaa tutkitaan ryöstönä.

Kiinni otettuja miehiä epäillään molemmista tapauksista. Rikosylikomisario Jarkko Maksniemi kertoo tiedotteessa, että toinen epäillyistä otettiin kiinni Otanmäestä ja toinen Kajaanin keskustasta. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Tutkintaa jatketaan asianosaisten ja todistajien kuulusteluilla ja puhuttamisilla sekä teknisellä tutkinnalla. Rikosylikomisario Maksniemi toteaa, että kuulusteltavia henkilöitä on toistakymmentä ja muun muassa epäiltyjä ei ole vielä kuulusteltu.

Otanmäen kylä sijaitsee noin 37 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.

Kommentteja