14-vuotias tyttö raiskattu Raisiossa – 19-vuotias turvapaikanhakija vangittu epäiltynä

Poliisi epäilee 14-vuotiaan tytön joutuneen raiskauksen uhriksi tiistaina yksityisasunnossa Raisiossa.

Poliisi kertoo ottaneensa keskiviikkona kiinni rikoksesta epäiltynä 19-vuotiaan Suomessa noin vuoden turvapaikanhakijana olleen miehen. Epäilty on ollut Suomessa noin vuoden turvapaikanhakijana.

Epäity on vangittu tänään todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Poliisi kertoo jatkavansa asian tutkintaa, eikä asiasta tiedoteta enempää.

Kyseessä on jo toinen tällä viikolla ilmi tullut raiskausepäily, jossa uhrina on nuori tyttö. Poliisi epäilee, että 14-vuotias tyttö raiskattiin myöhään maanantai-iltana Kempeleessä.

Teosta epäiltynä on vangittu 17-vuotias nuorukainen, jota epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi on kertonut, että epäilty on ulkomaalaistaustainen. Poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut median tietoja, joiden mukaan hänkin olisi turvapaikanhakija


Päivitys 14.1.2016

Poliisi on saanut valmiiksi Raision marraskuisen raiskaus- ja hyväksikäyttöepäilyn tutkinnan. Rikosnimike muuttui tutkinnan aikana raiskausepäilyn osalta törkeäksi raiskaukseksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Lounais-Suomen poliisi epäilee 19-vuotiaan miehen syyllistyneen 24. marraskuuta yksityisasunnossa törkeän raiskauksen lisäksi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Uhri on 14-vuotias tyttö.

Mohammed Said Abdallah on vangittu 27. marraskuuta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tekemällä päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Rikoksista epäilty mies saapui poliisin mukaan Suomeen turvapaikanhakijana noin vuosi ennen raiskausta. Hän on ollut rikosepäilyjen vuoksi vangittuna marraskuun 27. päivästä lähtien.

”Alkutietojen perusteella tutkimme tapausta ensin tavallisena raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Raiskausepäilyn osalta rikosnimike muuttui törkeäksi raiskaukseksi, kun tutkinta eteni”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri LamppuHelsingin Sanomille.

Alle 18-vuotiaaseen henkilöön kohdistunut raiskaus ei ole rikoslain mukaan automaattisesti törkeä. Edellytyksenä on lain mukaan se, että tekoa on pidettävä myös kokonaisuutena arvioituna törkeänä. Lampun mukaan keskeistä rikosnimikkeen muuttumisessa törkeäksi raiskaukseksi oli nimenomaan tapauksen kokonaisarviointi.

Poliisi siirsi tapauksen syyteharkintaan tiistaiaamuna. Käräjäoikeus on määrännyt, että mahdolliset rikossyytteet on nostettava 20. tammikuuta mennessä.


 

Päivitys16.2.2016

Turvapaikanhakija tuomittiin yli kolmeksi vuodeksi vankilaan 14-vuotiaan törkeästä raiskauksesta

Oikeus tuomitsi tänään 19-vuotiaan turvapaikanhakijan ehdottomaan vankeuteen 14-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan Mohammed Said Abdallahin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta kolmen vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies joutuu myös maksamaan 14-vuotiaalle uhrille 17 200 euroa vahingonkorvauksia.

Teko tapahtui marraskuussa 2015 yksityisasunnossa Raisiossa. Poliisi kertoi aiemmin, että epäilty oli ollut Suomessa noin vuoden turvapaikanhakijana.

Uhri ja mies olivat tunteneet toisensa muutaman päivän ennen tekoa. Oikeuden mukaan uhri oli yllättävän tilanteen sekä nuoren ikänsä takia lamaantuneessa ja avuttomassa tilassa, eikä kyennyt siksi puolustamaan itseään.

Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hänen mukaansa tyttö olisi ilmoittanut olevansa 16-vuotias ja muutenkin asiassa aloitteellinen.

– Asiassa esitetyt kirjalliset todisteet joko ovat tukeneet syytettä tai eivät ainakaan ole olleet ristiriidassa asianomistajan kertomuksen kanssa, oikeus perustelee tuomiota julkisessa selosteessaan.

Oikeus antoi tuomion tänään tiistaina 16.2.2016

Kommentteja