19-vuotias ulkomaalainen raiskasi – tuomio koveni hovioikeudessa

Turun hovioikeus tuomitsi 19-vuotiaan Deek Isse Hassanin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Turun hovioikeus kovensi puolella vuodella tuomiota törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. (JOHN PALMÉN)

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Hassanin neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Rikoksissa oli avunantajana 17-vuotias nuori mies. Hänet oli aiemmin tuomittu nuorena henkilönä tehdystä avunannosta edellä mainituista rikoksista yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Törkeä raiskaus tapahtui kesällä 2015.

19-vuotiaan tuomion korottamista kuudella kuukaudella oikeus perusteli syyksi luettujen tekojen keskinäisellä yhteydellä ja sillä, että tapauksiin liittyi kostamista tytölle tämän aiemmin tekemän rikosilmoituksen vuoksi. Sekin oli lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi mies tuomittiin oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, joka oli tapahtunut ennen raiskausta.

Miehet määrättiin myös maksamaan uhrille 22 000 euroa korvauksia.

Kumpikin miehistä kiisti syytteet sekä vaati, että syytteet hylätään.

Asia on käsitelty käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa asianomistajan pyynnöstä ilman yleisöä, koska asian käsittelyyn liittyy erityisen arkaluontoisia tytön yksityiselämään liittyviä seikkoja.

Samalla perusteella asianomistajan henkilöllisyys, asiakirjat ja oikeuden ratkaisu lopputulosta lukuun ottamatta on julistettu salaisiksi.

Hovioikeuden tuomiosta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentteja