Guelor Mombilo vietteli 14-vuotiaan tytön seksiin kannabiksella

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1985 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja huumausainerikoksesta vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

26-vuotias mies on saanut tuomion harrastettuaan seksi 14-vuotiaan tytön kanssa. Rikos tapahtui miehen asunnolla tammikuussa 2012

Pedofiili

Oikeuden mukaan mies tarjosi tytölle kannabista ennen yhdyntää.

Tyttö oli aikaisemmin illalla tullut miehen asunnolle toivoen yösijaa, ruokaa ja suihkua.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1985 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja huumausainerikoksesta vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mies velvoitettiin maksamaan tytölle lisäksi 6 000 euron korvaukset.

Mies tuomittiin ehdottomaan rangaistukseen muun muassa siksi, että hänet oli aiemmin tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen, eikä hän soveltunut suorittamaan rangaistusta yhdyskuntapalveluna.

Miehen olisi muun muassa tytön ulkonäköön, käyttäytymiseen ja keskusteluista koulunkäyntiin liittyen pitänyt varmistua tytön iästä ennen yhdyntää. Mies tiesi tytön olleen 14-vuotias, totesi oikeus.

Tyttö oli oikeuden mukaan kypsymätön ja kykenemätön harkitsemaan tekojen seurauksia. Myös kannabiksella oli osuutta tapahtumiin.

Miehen ja tytön kertomukset illan tapahtumista poikkesivat lähes kaikilta osin toisistaan.

Kaksikko oli tavannut ennen yhdyntään päättynyttä iltaa ainakin helsinkiläisessä ravintolassa.

Mies tunsi tytön pikkuveljensä kautta, sillä nuoret kävivät samaa koulua.

Helsingin hovioikeus ei tällä viikolla muuttanut tuomiota. Tuomittu oli vaatinut hyväksikäyttöön liittyvän syytteen hylkäämistä ja tuomion muuttamista ehdolliseksi.

Mies kiisti molemmissa oikeusasteissa hyväksikäytön, mutta myönsi sukupuoliyhteyden ja kertoi luulleensa tytön olleen yli 16-vuotias.

Tyttö oli miehen mukaan kertonut asuvansa sisarensa luona, sekä puhunut aiemmasta seurustelusuhteestaan.

Nämä seikat saivat miehen uskomaan, että tyttö oli todellista ikäänsä vanhempi. Seksiä oli miehen mukaan harrastettu yhteisymmärryksessä.

Miehen kertoman mukaan tyttö jätti miehen asunnon pöydälle lapun, jossa tämä kertoi olevansa 18-vuotias. Oikeus piti selitystä täysin epäuskottavana.

Kannabiksen osalta mies myönsi käytön, mutta kielsi antaneensa sitä tytölle.
Vastapuolet
Kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen
Vastavalittaja
Guelor Mombilo
Valittaja
Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
Asia
Helsingin käräjäoikeus 07.05.2014 nro 119626

Kommentteja