Helsingin hovioikeus tuomitsi Ibrahim Safin kuuden vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Ibrahim Safin kuuden vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hyväksikäyttötuomion lisäksi Safi tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä, heitteillepanosta, kolmesta laittomasta uhkauksesta sekä viestintärauhan rikkomisesta.

Vantaan käräjäoikeus oli vuoden 2015 kesäkuussa tuominnut Safin kuuden vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen vankeuteen. Safi haki hovioikeudessa muutosta käräjäoikeuden tuomioon.

Hovioikeuden antaman julkisen selosteen mukaan Safi oli useilla kerroilla muun muassa riisunut tekohetkellä kuusivuotiaan lapsen vaatteita, suudellut tätä suulle, kosketellut kädellään tämän paljasta sukupuolielintä ja takapuolta sekä ollut yhdynnässä tämän kanssa.

Lapsi oli pyrkinyt kieltämään Safin toimia ja teoista oli aiheutunut hänelle kipua ja pelkoa. Safi oli kieltänyt lasta kertomasta teoista kenellekään.

Hovioikeuden mukaan menettely oli omiaan aiheuttamaan lapselle erityistä vahinkoa hänen ikänsä ja miestä tuntemansa luottamuksen vuoksi. Hovioikeus katsoi kuitenkin käräjäoikeuden tuomiosta poiketen, että noin vuoden sijasta teko oli tehty noin yhdeksän kuukauden ajanjaksolla.

Ibrahim_safi

Kommentteja