Illanvietto päättyi raiskaukseen lumihangessa

Kempeleen 14-vuotiaan tytön raiskaaja Wahedi Nazir sai tänään tuomion Oulun käräjäoikeudessa

Neljän nuoren illanvietto Kempeleessä päättyi 14-vuotiaan tytön raiskaukseen lumihangessa viime marraskuussa. Oulun käräjäoikeus langetti tekijälle vankeustuomion keskiviikkona.

Käräjäoikeuden mukaan nuori mies syyllistyi nuorena henkilönä tehtyyn törkeään raiskaukseen ja nuorena henkilönä tehtyyn törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Oikeus tuomitsi hänet kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vankeustuomion lisäksi ulkomaalaistaustainen mies joutuu maksamaan tytölle 8 000 euron korvaukset kivusta ja kärsimyksestä.

Tuomittu on täyttänyt 18 vuotta vasta teon jälkeen. STT ei julkaise tuomitun nimeä, koska hän oli rikoksen tehdessään alle 18-vuotias.

Neljä nuorta vietti iltaa

Oikeuden pöytäkirjasta ilmenee, että raiskaukseen päättynyttä iltaa vietti yhdessä neljä nuorta: tyttö, hänen miespuolinen tuttavansa, tuomittu sekä tämän nuori maanmies.

Tyttö kertoi oikeudessa, että oli tavannut tuomitun ja tämän tuttavan ensimmäisen kerran joitakin päiviä tai viikkoja aikaisemmin.

Nuoret joivat viskiä, jonka hankintatapa ei käy pöytäkirjasta ilmi. Tyttö ei ollut halukas juomaan, mutta hänen mukaansa tuomittu painosti häntä ottamaan viskiä.

Myöhemmin illalla tuomittu lähti saattamaan tyttöä kotiinsa. Matkalla hän kaatoi tytön lumihankeen ja raiskasi tytön. Tyttö vastusteli, mutta oli niin päihtynyt, ettei pystynyt puolustautumaan.

Tuomittu kiisti raiskauksen

Käräjäoikeuden mukaan raiskaus oli törkeä. Tyttö oli varsin voimakkaasti päihtynyt, mitä raiskaaja käytti hyväkseen. Oikeus katsoi, että nuori mies toteutti raiskauksen harkitusti.

Lisäksi raiskaaja oli tietoinen tytön iästä. Tyttö oli kertonut hänelle englanniksi olevansa 14-vuotias.

Tuomittu kiisti oikeudessa syyllistyneensä raiskaukseen. Hänen mukaansa tyttö suostui yhdyntään vapaaehtoisesti.

Kommentteja