Irakilainen raiskasi nuoren naisen rappukäytävässä Helsingissä – ei aio tyytyä tuomioonsa

Itä-Helsingissä toukokuussa 2016 nuoren naisen raiskannut mies on ilmoittanut olevansa tyytymätön tuomioonsa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi elokuun alussa 29-vuotiaan irakilaismiehen kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta.

Lisäksi käräjäoikeus velvoitti miehen maksamaan raiskaamalleen 21-vuotiaalle naiselle lähes 11 400 euron korvaukset teon aiheuttamista fyysisistä vammoista, henkisestä kärsimyksestä, lääkärikuluista sekä oikeudenkäyntikuluista korkoineen.

Tuomittu mies raiskasi itselleen ennestään tuntemattoman naisen toukokuussa aamuyöllä itähelsinkiläisen kerrostalon rappukäytävässä. Mies oli lyöttäytynyt naisen seuraan bussipysäkillä ja seurannut naista tämän kotitalon rappuun asti. Rapussa mies oli estänyt naista menemästä hissiin ja ottanut matkapuhelimen naisen kädestä. Tämän jälkeen mies oli raiskannut naisen hissin edessä ja estänyt naista huutamasta apua painamalla kädellään tämän suuta.

Mies jäi kiinni, kun nainen näki hänet Itäkeskuksessa pari viikkoa raiskauksen jälkeen.

Mies kiisti syytteen raiskauksesta. Hän vetosi siihen, että ei humalatilansa takia muistanut seksuaalisista tapahtumista mitään ja että mikäli jotain seksuaalista oli tapahtunutkin, sen oli täytynyt olla vapaaehtoista.

Käräjäoikeus ei niellyt miehen perusteluita, sillä esimerkiksi DNA-testit todistivat miehen olleen rappukäytävässä ja tekemisissä naisen kanssa. Käräjäoikeus ei myöskään pitänyt uskottavana, että uhri olisi halunnut vapaaehtoisesti harrastaa seksiä rappukäytävässä hänen seuraansa lyöttäytyneen tuntemattoman miehen kanssa.

Miehellä on syyskuun alkupuolelle asti aikaa valittaa tuomiostaan.

Kommentteja