Irakilaisten alaikäisiin kohdistamia seksuaalirikoksia Joensuussa

Kolmen alaikäisen tytön epäillään joutuneen seksuaalirikoksen kohteiksi Joensuussa. Kaikki epäillyt ovat ”nuoria” irakilaismiehiä.

Joensuun poliisi on tutkinut kolmea epäiltyä seksuaalirikosta. Kahta teoista on tutkittu törkeinä lapsen seksuaalisina hyväksikäyttöinä ja yhtä epäiltynä raiskauksen yrityksenä.

Esitutkinnan mukaan kaikki teot ovat tapahtuneet yhtenä viikonloppuna joulukuussa Joensuussa samassa yksityisasunnossa. Nuoret suomalaistytöt ovat viettäneet asunnossa iltaa ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten kanssa.

Kolme alaikäistä tyttöä on kertonut poliisille joutuneensa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi.

Poliisin mukaan kaikki epäillyt tekijät ovat eri irakilaismiehiä. Heistä nuorin, 21-vuotias, on edelleen vangittuna raiskauksen yrityksestä epäiltynä.

Asunnon 22-vuotias haltija on matkustuskiellossa. Kolmas rikoksesta epäilty, 25-vuotias mies, on poliisin tietojen mukaan poistunut maasta. Hänestä poliisi aikoo tehdä kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen.

Poliisi haluaa rajoja kauppakeskuksissa hengailuun

Poliisin esitutkinta kahden tapauksen osalta on juuri valmistumassa, minkä jälkeen jutut etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että syytteen nostamisen takaraja on jo ensi tiistaina.

Alaikäiset tytöt ovat tutustuneet rikoksista epäiltyihin miehiin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa viime syksyn ja alkutalven aikana. Hämäläisen mukaan poliisi toivoo tiedotteen avulla, että vanhemmat kävisivät nuortensa kanssa läpi pelisääntöjä tämäntyyppiseen kanssakäymiseen liittyen.

Joensuun poliisi on kiinnittänyt jo aiemmin huomiota alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneeseen kanssakäymiseen yleisillä paikoilla. Nuorille on välitetty kauppakeskuksissa myös päihteitä.

Kommentteja