Iranilaiselle sarjalastenraiskaajalle maksimirangaistus – 13 vuotta!

Keski-ikäinen vaasalaismies on runsaan kymmenen vuoden aikana syyllistynyt neljään törkeään raiskaukseen sekä muihin törkeisiin seksirikoksiin. Osa niistä on tehty ulkomailla.

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 55-vuotiaan vaasalaismiehen ehdottomaan vankeuteen 13 vuodeksi. Tuomio on tullut 17 eri rikoksesta, joihin mies on syyllistynyt vuosina 1998-2014.

Käräjäoikeuden mukaan mies on syyllistynyt neljän törkeän raiskauksen lisäksi neljään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Lisäksi mies on syyllistynyt yhteen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, neljään pahoinpitelyyn ja törkeään maksuvälinepetokseen.

Miehen tekojen uhreiksi on joutunut kuusi henkilöä, joista neljä on ollut lapsia. Heistä kaksi on ollut 10-15-vuotiaita ja toiset kaksi 12-17-vuotiaita.

Kaikissa törkeissä hyväksikäyttötapauksissa teot ovat jatkuneet pitkään ja kestäneet kolmesta ja puolesta vuodesta viiteen vuoteen. Lasten hyväksikäyttötavat ovat olleet monimuotoisia. Koskettelun lisäksi ne ovat sisältäneet toistuvia sukupuoliyhteyksiä.

Jokainen neljästä lapsesta on joutunut vähintään kymmenen kertaa sukupuoliyhteyteen miehen kanssa. Mies on pakottanut heidät siihen väkivallalla tai sillä uhkaamalla. Kahdessa tapauksessa lasta on uhattu teräaseella.

Toisessa kahdessa tapauksessa uhri on sidottu vastarinnan estämiseksi.

Kahdessa muussa tapauksessa uhri on uhattu tappaa.

Seksirikosten uhrit ovat joutuneet usean vuoden ajan myös miehen pahoinpitelyjen uhreiksi. Pahoinpitelyt ovat toistuneet lähes viikottain. Uhrit ovat saaneet niistä viiltohaavoja ja mustelmia.

Pahoinpitelyillä ei ole ollut yhteyttä seksirikoksiin. Käräjäoikeuden mukaan toistuvalla väkivallalla uhrit on kuitenkin saatu alistumaan vuosikaupalla miehen hyväksikäyttöön.

Lapsenraiskaaja, Mohammad Hazji Gaderi
Lapsenraiskaaja, Mohammad Hazji Gaderi

Käräjäoikeus ei löytänyt minkäänlaisia lieventäviä seikkoja, joten miehelle tuomittiin korkein mahdollinen lain mahdollistama rangaistus.

Raskauttavina seikkoina oikeus mainitsee erikseen sen, että kaikki tapaukset ovat sisältäneet vähintään kymmenen sukupuoliyhteyteen verrattavaa tekoa.

Oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin. Oikeus määräsi asiakirjat salaisiksi ja uhrien henkilöllisyyden salassa pidettäväksi.

Lapsenraiskaaja, Mohammad Hazji Gaderi
Lapsenraiskaaja, Mohammad Hazji Gaderi

Lähde: MV-Lehti

Kommentteja