Joukkoraiskaus Helsingin rautatieasemalla – neljä miestä vangittu

Neljää ulkomaalaista miestä epäillään Helsingin keskustassa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Poliisin mukaan neljän miehen epäillään raiskanneen naisen yöllä 1. marraskuuta viime vuonna Helsingin päärautatieasemalla.
Poliisin mukaan neljän miehen epäillään raiskanneen naisen yöllä 1. marraskuuta viime vuonna Helsingin päärautatieasemalla.

Neljää ulkomaalaista miestä epäillään Helsingin rautatieasemalla tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Poliisin mukaan neljän miehen epäillään raiskanneen naisen yöllä  1.11.2015.

– Poliisi tutki asiaa jo silloin tuoreeltaan. Nyt epäillyt ovat jääneet kiinni ja heidät on vangittu. Epäillyt eivät ole Suomen kansalaisia, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Rainiala kertoi.

Rainialan mukaan tutkinta on vasta alussa eikä hän voi sitä enempää kommentoida.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan vangituista ainakin kolme on turvapaikanhakijoita. Epäillyistä kolme on 23-vuotiaita ja yksi 38-vuotias. Epäillyt ovat kotoisin Lähi-idästä. Uhri on täysi-ikäinen nuori nainen.


Helsingin käräjäoikeus on vanginnut viikonlopun aikana kaikkiaan neljä Lähi-idästä kotoisin olevaa miestä törkeästä raiskauksesta epäiltynä.

lltalehden tietojen mukaan ainakin kolme heistä on Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita. Kolme vangituista on syntynyt vuonna 1992, neljäs on syntynyt vuonna 1977.

Epäilty rikos tapahtui sunnuntain vastaisena yönä 1. marraskuuta viime vuonna. Rikospaikka on ulkotiloissa rautatieaseman lähistöllä.

Poliisi on toistaiseksi erittäin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

– Esitutkinta on alkuvaiheessa. Voin vahvistaa vain sen, että poliisi tutkii vangitsemisvaatimuksen mukaista rikosnimikettä törkeästä raiskauksesta, toteaa rikostarkastaja Petri Rainiala.

Kommentteja