Joukkoraiskausepäily Ruotsin-laivalla – poliisi kuulustelee neljää nuorta ruotsalaismiestä

Silja Linen viestintäpäällikkö vahvisti Aftonbladetille, että yksi opiskelija on tehnyt ilmoituksen raiskauksesta heidän lautallaan.

KOTIMAA

Helsingin Sanomat

VILLE HILDÉN
Silja Line Galaxy
Silja Line Galaxy

Ruotsin poliisi kuulustelee torstaina neljää miestä, jotka otettiin keskiviikkona kiinni epäiltyinä törkeästä raiskauksesta opiskelijaristeilyllä Silja Linen Galaxy-lautalla, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Noin 1 700 etelä- ja keskiruotsalaista opiskelijaa lähti tiistaina illalla Tukholmasta risteilylle Silja Linen lautalla. Kyseessä oli suomalaisia abiristeilyjä vastaava kokonaan opiskelijoille varattu risteily, jonka oli järjestänyt Fun Cruises -yritys. Galaxy liikennöi Turun ja Tukholman välillä.

Ruotsin poliisin tiedottajan Kjell Lindgrenin mukaan poliisi on kuulustellut epäiltyjä vasta lyhyesti.

”Olemme hyvin varovaisia antamiemme tietojen kanssa, kun kyse on tällaisesta rikoksesta. Ainoa asia, jonka voimme kertoa on se, että olemme pidättäneet nämä neljä henkilöä epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Kuulustelemme tänään uhria sekä joukon muita ihmisiä”, Lindgren kertoo Aftonbladetille.

Pidätetyt miehet ovat 18–19-vuotiaita ruotsalaisia, kotoisin maan keskiosista. Uhrin ikää ei ole kerrottu julkisuuteen.

Aftonbladetin mukaan ainakin yksi miehistä on tuomittu aiemmin rikoksesta. Kyseessä ei ole kuitenkaan ollut väkivaltarikos.

Poliisi on tehnyt dna-testejä ”joukolle” matkalla laivalta, muttei anna vielä tarkempia tietoja tutkinnan edistymisestä eikä siitä, onko se löytänyt valvontavideoita.

Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan näitä 23 tuntia kestäviä opiskelijaristeilyjä oli nyt neljä peräkkäin. Kaikkiaan laivalle mahtuu Nöjdin mukaan 2 800 matkustajaa.

Kun laiva palasi Tukholmaan, kaikki laivassa olleet miesmatkustajat pysäytettiin ja pantiin jonoon, kertoi yksi matkustajista Aftonbladetille. Naismatkustajat päästettiin menemään.

Marika Nöjdin mukaan opiskelijaristeilyjen osanottajat ovat vähintään 18-vuotiaita.

Silja Linen viestintäpäällikkö Janis Pavuls vahvisti tapahtuneen Aftonbladetille: ”Voin vahvistaa, että yksi tyttö on ilmoittanut raiskauksesta laivalla.”

Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan Silja Galaxy oli keskiviikkoiltana yhä Tukholmassa eli pari tuntia aikataulusta myöhässä.

”Vaikea sanoa tarkkaan, johtuuko se siitä, että nuoria siellä vielä tarkastetaan, mutta poliisi on ainakin paikalla.”


 

”Ruotsalaismiehiä”

FB_IMG_1459623195353

1) Mies, 19 vuotta, syntynyt Kolumbiassa.
Ruotsissa kirjoilla 17.7.2006 lähtien
Ruotsin kansalainen 25.4.2012 lähtien

2) Mies, 19 vuotta, syntynyt Irakissa
Ruotsissa kirjoilla 6.4.2007 lähtien
Ruotsin kansalainen 12.12.2012 lähtien

3) Mies, 19 vuotta, syntynyt Bosnia-Hertsegovinassa
Ruotsissa kirjoilla 6.4.2009 lähtien
Ei ole Ruotsin kansalainen

4) Mies, 18 vuotta, syntynyt Burundissa
Tuli Ruotsiin 19.10.2006
Ruotsin kansalainen 14.10.2010 lähtien

FB_IMG_1459533614589


 

2016-04-09 22.48.39

Kommentteja