Viidelle kuubalaiselle joukkoraiskaajalle vankeustuomiot

Viidelle kuubalaiselle lentopalloilijalle vankeustuomiot törkeästä raiskauksesta – Videoivat raiskauksen, käyttivät raakaa väkivaltaa, raiskasivat useita kertoja

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut viisi kuubalaista maajoukkuetason lentopalloilijaa vankeuteen törkeistä raiskauksista vankeuteen. Neljä syytetyistä tuomittiin viiden vuoden vankeuteen ja yksi kolmen ja puolen vuoden vankeuteen. Tuomiot ovat ehdottomia.

Teko oli Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan törkeä, koska tekijöitä oli useita ja se tehtiin erityisen nöyryyttävällä tavalla. Syytetyistä Dariel Albo Mirandan syyte hylättiin kokonaan. Oikeus vapautti hänet tutkintavankeudesta jo viimeisenä istuntopäivänä.

Viiden vuoden rangaistukseen tuomittiin Abrahan Alfonso Gavilan, Ricardo Norberto Calvo Manzano,Rolando Cepeda Abreu ja Osmany Santiago Uriarte Mestre. Näistä Abreu oli joukkueen kapteeni. Luis Tomas Sosa Sierra tuomittiin kolmen ja puolen vuoden vankeuteen.

Tuomitut joutuvat korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 9 000 euroa ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 15 000 euroa.

Tapauksen asianomistaja kertoi oikeudessa, että tapahtumaketju sai alkunsa kun hän tapasi baaritiskillä miehistä Mestren ja Manzanon. Hän kertoi olleensa väsynyt ja humalassa. Asianomistaja oli mennyt Mestren kanssa tämän hotellihuoneeseen. Hotellihuoneessa kaksikko oli harrastanut seksiä, mutta tämän jälkeen huoneeseen oli tullut yllättäen muitakin pelaajia. Huoneessa pelaajat raiskasivat naisen useita kertoja väkivaltaisesti. Osa tuomituista raiskasi uhrin samanaikaisesti.

Teot olivat huomattavan raakoja. Naista otettiin muun muassa kiinni kaulasta ja pidettiin kiinni käsistä ja hiuksista. Mestre ja Manzano kuvasivat tekoa kännyköillään.

20.9.2016


29.7.2016

Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajia koskevan esitutkinnan on määrä valmistua tänään. Kuutta maajoukkueen pelaajaa epäillään törkeästä raiskauksesta. Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

Kuuban lentopallomaajoukkueen kuusi 19–27-vuotiasta pelaajaa vangittiin kaksi viikkoa sitten epäiltyinä törkeästä raiskauksesta. Epäillyt vangittiin todennäköisin syin eli raskaammalla vangitsemisperusteella.

Epäilty törkeä raiskaus tapahtui Tampereella joukkueen majapaikassa hotelli Ilveksessä.

Ilmoitus teosta tuli heinäkuun ensimmäisenä lauantaiaamuna kello 5.39. Uhri on täysi-ikäinen suomalainen nainen.

– Sen voin sanoa, että olemme kuulleet uhria, mutta mitään muuta en voi uhrin suojelemiseksi paljastaa, sillä esitutkinta on salaista tämän tyyppisissä rikoksissa, tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro sanoi kyseisen viikonlopun jälkeen.

Kommentteja