Malmin myymäläraiskaaja vapautui

Malmin myymäläraiskaaja vapautui vankilasta 7.10.2014. Raiskaaja on liberialainen Emmanuel Kwasi Sabi

18.1.2011

Teko tapahtui Helsingin Malmilla sijaitsevassa Citymarketin viime lokakuussa, kun kauppa oli mennyt kiinni. Kaupan siivooja, liberialainen 32-vuotias Emmanuel Kwasi Sabi hiipi naisten pukuhuoneeseen ja raiskasi veitsellä uhaten kolmeen kertaan viimeiseksi paikalle jääneen naistyöntekijän. Mies uhkaili tappamisella, ja hän myös sitoi naisen.

”Pahinta oli kuolemanpelko eli olin koko ajan hengenvaarassa”, nainen kuvaili.

Raiskausten jälkeen mies pakotti naisen mukaansa ja yritti viedä kaupan tilityshuoneesta myyjien pohjakassoista rahaa yhteensä 5605 euroa. Kun mies oli poistumassa, hän törmäsi hälytyksen saaneeseen vartijaan ja pakeni paikalta ilman rahoja.

Miehelle luettiin tänään raskaat syytteet. Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeän ryöstön yrityksestä. Lisäksi mies lähti pakomatkalla taksista pakoon ilman maksua, joten siltä osin hän sai syytteen lievästä petoksesta. Syyttäjä vaatii miehelle poikkeuksellisen ankaraa, 8-10 vuoden vankeusrangaistusta. Myös uhri toivoo samaa.

 

7.10.2014

Malmin myymäläraiskaaja vapautui vankilasta – istui kolme ja puoli vuotta

Malmin K-Citymarketin naismyyjän vangikseen ottanut ja raiskannut miessiivooja on vapautunut vankilasta. Asian vahvistaa Helsingin Uutisille Rikosseuraamusvirasto.

Paljon julkisuutta osakseen saanut raaka rikos tapahtui lokakuussa 2010. Liberialaissyntyinen miessiivooja hyökkäsi kaupan sulkemisen jälkeen naismyyjän kimppuun pukuhuoneessa ja piti tätä vankinaan myymälän tiloissa. Lopulta mies raiskasi naisen useita kertoja puukolla uhaten. Raiskausten välissä mies muun muassa sitoi naisen kaupan pukuhuoneessa ja yritti ryöstää kassan.

Tilanne kesti yhteensä muutaman tunnin.

Tekijän oli tarkoitus poistua tekoja seuraavana päivänä maasta, mutta poliisi ehti tavoittaa hänet. Tapahtumahetkellä 32-vuotias mies tunnusti teon.

Mies sai vuonna 2011 Helsingin käräjäoikeudessa kahdeksan vuoden ja kuukauden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen, joka lyheni hovioikeudessa seitsemään vuoteen muun muassa tekijän heikkolahjaisuuden vuoksi.

Tuomio tuli törkeästä raiskauksesta, törkeästä ryöstönyrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta. Ensikertalaisena mies istui tuomiostaan puolet.

Emmanuel Kwasi Sabi, Raiskaaja
Emmanuel Kwasi Sabi, Raiskaaja

 

 

Kommentteja