Mies raiskasi 3-vuotiaan tytön – tuomittiin yli 6 vuodeksi vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 41-vuotiaan miehen 6,5 vuoden vankeuteen muun muassa kolmevuotiaan pikkutytön törkeästä raiskauksesta.

Mies oli ollut täysin puolustuskyvyttömän uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä.

Hän oli myös lähettänyt tapahtumasta videoaineistoa Instagramin kautta aikuiselle henkilölle ulkomaille.

Mies tuomittiin lisäksi kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Tekoaikaan 9-12-vuotiasta uhria mies oli oikeuden mukaan muun muassa kosketellut paljaalta iholta ja kuvannut vähissä vaatteissa. Kaksivuotiasta poikaa mies oli kuvannut riisumassa.

STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

STT


Petri Suntinen, pedofiili


Suntinen oli syytteessä viidestä eri rikoksesta. Alla on kuvaukset kaikista viidestä syytteen alaisesta teoista.

1. Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Tapahtuma-aikaan 38-41 -vuotias Petri Suntinen on tehnyt tapahtuma-aikaan 9-12 -vuotiaalle tytölle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä:

Suntinen on yllä mainitulla aikavälillä noin 10-15 kertaa kosketellut kädellään ja sormellaan tytön alapäätä paljaalta iholta.

Lisäksi Suntinen on kuvannut tyttöä vähissä vaatteissa ja seksuaalisesti alapään kohdalta.

Suntinen on lähettänyt kuusi tällaista valokuvaa Instagrammin välityksellä toiselle aikuiselle henkilölle.

Lisäksi Suntinen on kuvannut tai saaanut tytön kuvaamaan yhden videon, missä tyttö pistää kätensä housuihinsa, koskettelee rintaansa ja kasvojaan seksuaalisesti ja lipoo kielellään seksuaalisesti. Myös tämän videon Suntinen on lähettänyt Instagrammin välityksellä aikuiselle henkilölle.

2. Törkeä lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttö

Petri Suntinen, joka on tapahtuma-aikaan ollut 40-vuotias, on ollut sukupuoliyhdynnyssä tapahtuma-aikaan 3-vuotiaan tytön kanssa ja tehnyt tälle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä seuraavasti:

Petri Suntinen on ollut sukupuoliyhteydessä 3-vuotiaan tytön kanssa työntämällä sukupuolielintään tämän emättimeen ja peräaukkoon. Suntinen on kuvannut tapahtumaa videolle ja Instagrammissa lähettänyt kaksi tätä tapahtumaa kuvaavaa videota aikuiselle henkilölle.

Suntinen on lisäksi ottanut 3-vuotiaasta tytöstä useita valokuvia. Valokuvissa tyttö on ollut alastomana. Ainakin 11 valokuvassa on kuvattu suoraan tytön sukupuolielimiä.

Kuvauksissa Suntinen on myös kädellään koskettanut tytön sukupuolielimiä sekä saanut tytön koskettamaan niitä. Suntinen on Instagrammissa lähettänyt nämä valokuvat edellä mainitulle henkilölle.

Tekojen kohteena on ollut lapsi, jolle rikos lapsen iän ja kehitystason vuoksi on ollut omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa. Ottaen huomioon edellä mainittu kuvaaminen ja kuvien lähettäminen toiselle henkilölle, rikos on tehty erityisen nöyryyttävällä tavalla.

Rikos on siten ollut omiaan aiheuttamaan lapselle erityistä vahinkoa. Näiden seikkojen lisäksi ottaen vielä huomioon lapsen nuori ikä, teko on myös kokonaisuutena arvioiden törkeä.

3. Törkeä raiskaus

Petri Suntinen on syytekohdassa 2 kerrotulla tavalla ollut sukupuoliyhteydessä 3-vuotiaan tytön kanssa työntämällä sukupuolielimensä tämän emättimeen ja peräaukkoon. Tyttö on nuoren ikänsä vuoksi ollut täysin kykenemätön puolustamaan itseään ja muodostamaan ja ilmaisemaan tahtoaan.

Suntinen on siten ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa käyttämällä hyväksi hänen avutonta tilaansa.

Rikoksen kohteena on ollut alle 18-vuotias lapsi. Tapahtumaa on kuvattu ja videokuvaa on lähetetty kolmannelle henkilölle. Rikos on siten tehty myös erityisen nöyryyttävällä tavalla. Rikosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

4. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Petri Suntinen, joka on tapahtuma-aikaan ollut 40-41 -vuotias, on tehnyt tapahtuma-aikaan 2-vuotiaalle pojalle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä, kuvaamalla poikaa tilanteessa, jossa tämä riisuu pikkuhousujaan.

Yhdessä kuvassa pojalla on housut vielä jalassaan ja kahdessa tämä on alasti. Suntinen on säilyttänyt kuvia puhelimessaan.

5. Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen

Petri Suntinen on pitänyt hallussaan ja levittänyt syytekohdissa 1-3 mainitut valokuvat ja videot ja näiden lisäksi 14 valokuvaa ja 24 videota, joissa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti todellisuuspohjaisesti tai totuudenmukaisesti esitetään lasta.

Videot ja valokuvat on lähetetty yksityistä kanavaa pitkin yhdelle henkilölle. Muista kuin aiemmissa syytekohdissa tarkoitetuista valokuvista 9 kpl ja valokuvista 5 kpl on luokkaan 2 kuuluvia ja videoista 5 kpl on luokkaan 3 kuuluvia.

 

Lähde: MV-Lehti

Kommentteja