Pakotti koulutytön seksiin – vetosi poikkeukselliseen ja äkkiarvaamattomaan houkutukseen

Aikuinen mies pakotti vahvasti päihtyneen 15-vuotiaan tytön kanssaan yhdyntään. Vieressä nukkumassa ollut ystävätär pelkäsi, eikä uskaltanut puuttua tilanteeseen.

 

Bashar Nureldin Karim sai helmikuussa 2014 tapahtuneesta rikoksesta puolitoista vuotta ehdollista vankeutta.

Nureldin Karim valitti tuomiostaan hovioikeuteen, koska hän piti tuomiota liian ankarana. Samalla hän epäsuorasti myönsi jotain tapahtuneen, sillä hän vetosi lieventävänä perusteena “poikkeukselliseen ja äkkiarvaamattomaan houkutukseen”.

Tapahtui Vuosaaressa

Tapahtumat saivat alkunsa 22-vuotiaan vuosaarelaismiehen yksiössä, jonne olivat tulleet myös miehen 29-vuotias kaveri Nureldin Karim sekä neljä nuorta naista.

Illan aikana nautittiin alkoholia ja ainakin osa poltti kannabista. Nureldin Karim yritti monin tavoin lähennellä koulutyttöä. Mies pyysi jopa tytön ystävätärtä puhumaan tälle puolestaan. Tyttö joutui toistuvasti torjumaan miehen yritykset.

Lopulta koko porukka meni nukkumaan. Kaksi naisista ja asunnonhaltija menivät alkoviin, koulutyttö ja tämän ystävätär puolestaan nukkuivat vierekkäin yksiön lattialla.

Yöllä Nureldin Karim tunki ystävysten väliin ja ryhtyi riisumaan 15-vuotiasta tyttöä. Vahvasti päihtynyt tyttö yritti toistuvasti kieltää, mutta ei lopulta uskaltanut panna vastaan miehen puristaessa voimakkaasti hänen rintojaan ja yhtyessä häneen takaapäin.

Yhdyntä oli avuttomalle uhrille hyvin kivulias. Vieressä maannut ystävätär teeskenteli nukkuvansa, mutta tajusi, mitä tapahtui.

“Kuulin hänen sanovan, ei, älä!” ystävätär kertoi myöhemmin poliisikuulusteluissa.

Ystävätär pelkäsi miestä niin, ettei uskaltanut puuttua asiaan.

Lopulta Nureldin Karim nousi lattiavuoteelta, meni vessaan ja poistui asunnosta.

Hyväksikäytetty tyttö kertoi myöhemmin, että myös asunnon haltija oli jonkin ajan kuluttua käyttänyt häntä samalla tavalla hyväkseen. Uudelleen nukahtanut ystävätär ei tätä kuitenkaan huomannut.

Uskonnollisen henkilön syyte hylättiin, vaikka siittiöt täsmäsivät

Poliisikuulusteluissa Nureldin Karim kiisti olleensa tytön kanssa yhdynnässä. Hän väitti olleensa niin vahvasti alkoholin ja kannabiksen aiheuttamassa päihtymystilassa, ettei senkään vuoksi olisi edes kyennyt siihen.

Mies korosti, että hänellä on äiti ja tyttöystävä, eikä hän tarvitse 15-vuotiaita tyttöjä.

Lisäksi Nureldin Karim oli korostanut, että tytöt olivat täysi-ikäisen näköisiä.

Lääkärinlausunnossa todettiin mustelmat uhrin rinnoissa. Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa tytöstä löytyi siittiöitä, joiden Y-kromosomityyppi ei sopinut 29-vuotiaaseen. Näyte sopi kuitenkin 22-vuotiaaseen asunnonhaltijaan.

Nuorempi miehistä kiisti jyrkästi tytön väitteet yhdynnästä. Hän kertoi olevansa uskonnollinen henkilö, joka ei itse juo eikä polta.

Käräjäoikeus katsoi, että vanhemman miehen syyllisyydestä oli saatu riittävä näyttö. Mies tuomittiin puolentoista vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi mies tuomittiin 50 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan merkitsi 300 euron sakkoa.

Nuoremman miehen syytteen oikeus hylkäsi, koska näyttönä oli ainoastaan tytön kertomus. Y-kromosomityypitys ei oikeuden mukaan ole dna-tunnistuksen kaltainen luotettava tunnistuskeino.

Helsingin hovioikeus vahvisti torstaina antamallaan päätöksellä käräjäoikeuden tuomion.

Lähteet: Iltalehti, Helsingin hovioikeuden tuomio R 16/1880

Lähde: MV-Lehti

Kommentteja