Pitserian työntekijä houkutteli sairaan asiakkaan takahuoneeseen ja raiskasi

Vaasan hovioikeus on korottanut asiakkaan pitseriassa raiskanneen työntekijän rangaistusta. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 57-vuotiaalle miehelle raiskauksesta viime syyskuussa ehdotonta vankeutta yhden vuoden ja kahdeksan kuukautta. Nyt hovioikeus kovensi Kaikaws Naderinrangaistuksen 2,5 vuoteen ehdotonta vankeutta.

Koska hovioikeus ei antanut ratkaisustaan julkista selostetta, ei rangaistuksen korottamisen perusteista ole tietoa. Hovioikeuteen valittivat sekä syyttäjä että tuomittu.

Teko tapahtui toukokuussa 2012 Jyväskylässä. Keski-Suomen käräjäoikeuden omasta tuomiostaan antamasta julkisesta selosteesta kävi ilmi, että tuomittu oli houkutellut päiväsaikaan pitseriaan asiakkaaksi tulleen noin 30-vuotiaan naisen ravintolan takahuoneeseen, jossa raiskaus tapahtui.

Tuomittu kiisti syyllisyytensä, mutta oikeus perusteli tuomiota muun muassa dna-näytteillä. Oikeus kertoi, ettei teossa käytetty kiinni pitämistä lukuun ottamatta väkivaltaa, mutta tekijän kerrottiin käyttäneen hyväkseen uhrin sairaudesta johtuvaa avutonta tilaa, jonka vuoksi tämä oli kykenemätön puolustamaan itseään ja muodostamaan ja ilmaisemaan tahtoaan.

Vaikka miehellä ei ollut aiempaa rikosrekisteriä, oikeus katsoi muun muassa rikoksen teko-olosuhteiden ja nöyryyttävän tekotavan edellyttävän ehdotonta vankeustuomiota.

Mies velvoitettiin korvaamaan naiselle 4500 euroa kärsimyksestä ja 300 euroa kivusta ja särystä sekä hänen 1500 euron oikeudenkäyntikulunsa. Hovioikeuden osalta tuomitun korvattavaksi tulivat uhrin 770 euron oikeudenkäyntikulut.

15.7.2015 Keskisuomalainen

Kuvan henkilö ei ole suoranaisesti syyllinen tähän raiskaukseen
Kuvan henkilö ei ole suoranaisesti syyllinen tähän raiskaukseen

 

Muita tietoja (päivitetty 19.7.2015)

 • Kaikaws Naderi
 • Mäystintie 8 B
  40520 Jyväskylä
 • puh. 014 645 436
 • Liittymän omistaja
  Kaikaws Naderi
 • Operaattori
  Saunalahti
Kommentteja