Alaikäinen raiskattiin Raumalla vastaanottokeskuksen asukashuoneessa

Alaikäisen tytön raiskaus Raumalla tapahtui vastaanottokeskuksen asukashuoneessa

Seiskan tietojen mukaan Raumalla 16. lokakuuta tapahtunut alle 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistunut törkeä seksuaalirikos tapahtui paikallisessa Villa Meri -vastaanottokeskuksessa. Jutussa vangitut kolme ulkomaalaista miestä ovat turvapaikanhakijoita.

Pääepäilty on 33-vuotias mies. Hänet on vangittu törkeästä raiskauksesta ja lapsen törkeästä hyväksikäytöstä epäiltynä. 44-vuotiasta miestä puolestaan epäillään törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Jutussa on lisäksi vangittu 16-vuotias teini epäiltynä avunantoon kyseisiin rikoksiin. Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, vangittu on poika, eikä tyttö.

 

Ulkomaalainen ”Poikaystävä” vangittuna

Seiskan saamien tietojen mukaan raiskattu tyttö oli vangitun 16-vuotiaan pojan tyttöystävä.

– Tyttö oli jo pitkään saanut liikkua vastaanottokeskuksen alueella vapaasti. Myös öisin, Seiskalle kerrotaan.

Seiskan tietojen mukaan teko tapahtui 16-vuotiaan pojan huoneessa. Yhden vangitun kerrotaan olleen 16-vuotiaan pojan huonekaveri. Kolmannen vangitun puolestaan kerrotaan olevan perheellinen kolmen lapsen isä.

 

”Emme voi kommentoida…”

Seiska tavoitti maanantaina Villa Meren johtaja Päivi Nikkolan kommentoimaan asiaa. Hän ei suoraan myöntänyt eikä kiistänyt asiaa vaan pyysi lähettämään kysymykset sähköpostilla.

Vastausta ei kuulunut, niin soitimme Hoivapalvelu Metsätähti Oy:n palvelujohtaja Markku Pikkaraiselle, joka on Nikkolan esimies. Pikkarainen vastasi Seiskan kysymyksiin sähköpostilla.

– Emme valitettavasti voi kommentoida poliisin tutkinnan alaista asiaa, hän vastasi kysymykseen raiskauksesta.

Kysyimme myös, onko vastaanottokeskuksessa hyväksytty raiskatun alaikäisen tytön vapaa liikkuminen vokissa ja saavatko asukkaat pitää tyttöystäviä, jotka voivat vierailla vokissa vapaasti.

– Maahanmuuttoviraston oheistuksen mukaisesti vastaanottokeskuksessa voi vierailla sovittuina vierailuaikoina. Noudatamme tätä ohjeistusta kaikissa vastaanottokeskuksissamme, Pikkarainen vastasi.

Villa Meri -vastaanottokeskus on Hoivapalvelu Metsätähti Oy hallinnoima. Se kuuluu Mehiläinen-konserniin. Villa Meri on tarkoitettu perheiden vastaanottokeskukseksi.

Rauma 16.10.2016


14718664_729149037236204_5075924465693436555_n

Kommentteja