Hesperian puistoraiskauksesta neljä vuotta vankeutta – tartutti uhriin sukupuolitaudin

Helsingin poliisilla on tutkinnassa törkeä raiskaus, joka tapahtui perjantaina aamuyöllä Hesperian puistossa Helsingin Töölössä.

SAADI, Sajad Hasoon Shaseb on vangittu sunnuntaina törkeästä raiskauksesta (Lähde: MV-Lehti)

Poliisi otti tekijäksi epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikan lähistöltä. Raiskaus tapahtui poliisin mukaan kello 4:n ja 4.30:n välillä.

Vuonna 1995 syntynyt epäilty vangittiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä sunnuntaina.

Raiskaus tapahtui perjantaina 27. marraskuuta 2015 aamuyöllä neljän ja puoli viiden aikaan Hesperian puistossa.

Poliisi pyytää tapahtuma-aikaan puistossa liikkuneita ilmoittamaan havaintonsa kello 8–15 numeroon 029 547 1612 tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi


 

1.12.2015 Helsinkiläispuistossa raiskattu kertoo Iltalehdelle: Pelkäsin ihan hirveästi


24.2.2016

Hesperian puistoraiskauksesta neljä vuotta vankeutta – tartutti uhriin sukupuolitaudin

 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sajjad Hassoon Chasib Al-Saedin neljäksi vuodeksi vankeuteen Helsingin Hesperian puistossa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Al-Saedi raiskasi hänelle aikaisemmin tuntemattoman nuoren naisen noin kello neljän aikaan yöllä. Hän oli pyytänyt pikkujouluista palaavalta uhrilta aluksi tulta ja tämän lähtiessä poispäin hyökännyt naisen kimppuun takaapäin.

Hän raahasi ja kaatoi uhrin pensaikkoon, missä oli pakottanut tämän sukupuoliyhteyteen. Uhrin henki oli salpaantunut ainakin kahteen otteeseen Al-Saedin voimakkaan otteen vuoksi. Uhri pelkäsi henkensä edestä, ja sen vuoksi muun muassa lopetti vastarinnasta teon aikana, jotta selviäisi hengissä tapahtumista.

Al-Saedi tartutti uhriin raiskauksessa klamydian.

Kielsi kuristamisen

Al-Saedi kiisti törkeän raiskauksen, mutta myönsi syyllistyneensä raiskaukseen. Syytetty kieltää kuristaneensa uhria, mutta myöntää painaneensa kaulaliinan tämän kasvoille estääkseen tätä huutamasta. Kaulaliina oli tahattomasti valunut uhrin kaulalle.

Oikeus ei pitänyt Al-Saedin väitettä uskottavana. Uhrin kaulalla voitiin havaita hankaumajälkiä sekä ruhjeista kasvoissa ja korvassa. Valokuvasta myös selviää kaulahuivin sidotun poikkeuksellisesti solmulle. Uhrin kertomusta kuristamisesta ja käden hengityselimien päällä pitämisestä pidettiin kokonaisuudessaan uskottavana.

Al-Saedi määrättiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 14 000 euroa. Lisäksi hänelle tuli maksettavaa kivusta ja särystä 4000 euroa sekä uhrin sairaanhoitokulut, pilalle menneet vaatteet ja oikeudenkäyntikulut.

Kommentteja