Raiskasi tuntemattoman kadun syvennyksessä Jyväskylässä – ehdollista vankeutta

Mies raiskasi kotiinsa kävelemässä olleen naisen Vapaudenkadulla.

Vaasan hovioikeus on tuominnut 33-vuotiaan miehen yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Mies raiskasi Jyväskylässä Vapaudenkadun syvennyksessä hänelle entuudestaan tuntemattoman naisen, joka oli kävelemässä kotiinsa marraskuussa 2013.

Hovioikeus päätyi tuoreessa päätöksessään samaan ratkaisuun kuin Keski-Suomen käräjäoikeus.

Ulkomaalaistaustainen mies lyöttäytyi naisen seuraan. Hovioikeuden mukaan se oli helppoa, koska naisella on liikkumista vaikeuttava vamma eli hän ei päässyt heti irti miehen seurasta. Yllättäen kadun syvennyksen kohdalla mies työnsi naisen väkisin syvennykseen ja yritti suudella. Mies työnsi väkisin sormensa uhrin sukuelimen sisään. Uhri puri ja raapi ja alkoi kirkua, jolloin mies lopetti teon ja juoksi karkuun.

Hovioikeuden mukaan miehen teko oli määrätietoista ja se keskeytyi uhrin voimakkaan ja äänekkään reagoinnin vuoksi.

Syyttäjä vaati miehelle noin kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan teko ei ollut lievä, koska uhri joutui käyttämään voimakasta vastarintaa puremalla ja raapimalla miestä.

Hovioikeuden mukaan rangaistus oli kuitenkin ”oikeuskäytännön mukainen”. Miehellä ei ollut aiempia rikosrekisterimerkintöjä.

Mies joutuu maksamaan uhrille 2 500 euroa korvausta kärsimyksestä.

Kommentteja