Säynätsalossa kaksi raiskausepäilyä

Jyväskylän poliisi vahvisti Seiskalle tänään (4.12.2015), että heillä on tutkittavana kaksi uutta raiskaustapausta.

– Voin vahvistaa, että meillä on tutkittavana kaksi eri raiskaustapausta. Uskon, että ensi viikolla voidaan asioista tiedottaa lisää, tutkinnanjohtajaEila Koivuniemi kertoo Seiskalle.

Seiskan saamien tietojen molemmat epäillyt ovat Säynätsalon vastaanottokeskuksen asukkaita. Poliisi ei ottanut kantaa siihen, ovatko rikoksesta epäillyt turvapaikanhakijoita.

Seiskan tietojen mukaan ainakin toinen epäillyistä on yli 20-vuotias. Jyväskylän Säynätsalon vastaanottokeskus on tarkoitettu 16–17-vuotiaille turvapaikanhakijoille.

Raiskatut työt ovat iältään 14-16-vuotiaita.


Päivitys 9.12.2015

Syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätökset kahdesta aiemmin epäillystä alaikäisten raiskauksesta Jyväskylän Säynätsalossa.

Toisessa tapauksista epäiltiin myös lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Molemmat syyttämättä jätetyt ovat alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Syyttäjän mukaan asiassa ei ole ollut riittävää näyttöä siitä, että osapuolet olisivat olleet seksuaalisessa kanssakäymisessä väkivaltaa tai muutakaan raiskauksen tunnusmerkistön täyttävää menettelyä käyttäen. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei nostettu syytettä lisäksi siitä syystä, ettei osapuolten iässä sekä henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ole ollut suurta eroa.

Ennen syyttäjän päätöstä epäiltiin, että rikokset olisivat tapahtuneet 25. lokakuuta. Syyttämättäjättämispäätökset olivat osin salaisia.

Lasten raiskaajat pyytävät anteeksi... ja jatkavat raiskauksia, nämä loiset eivät kuulu tänne.

Kommentteja