“Tamperelainen” Samir Hosseini raiskasi 16-vuotiaan tytön

Käräjäoikeus jätti tuomitsematta afganistanilaisen, mutta Turun hovioikeus uskoi uhria ja tuomitsi raiskaajan ehdolliseen vankeuteen.

Iltalehti.fi uutisoi otsikolla “Humalainen raiskasi tytön kellarin vessassa – käräjäoikeus ei uskonut tarinaa, hovioikeus uskoi”.

Tuo humalainen oli “tamperelainen” tällä hetkellä 21-vuotias Samir Hosseini. Hosseini kertoo Facebook-sivullaan opiskelleensa Tampereen kauppaoppilaitoksessa.

 

Raiskaukseen johtaneet tapahtumat käynnistyivät maaliskuussa 2015 Tampereen Koskikeskuksessa, missä 16-vuotias tyttö ja hänen ystävättärensä tapasivat tapahtuma-aikaan 19-vuotiaan Hosseinin ja tämän kaverin. Ystävätär oli 19-vuotiaan koulukaveri. Hetken kuluttua porukka päätti lähteä Hosseinin asunnolle juomaan olutta.

Hetken asunnolla oltuaan Hosseini sanoi lähtevänsä kauppaan. 16-vuotias suostui mukaan seuralaiseksi. Kauppareissun aikana Hosseini lääppi ja yritti halata tyttöä.

Kerrostalon rappukäytävässä Hosseini tarttui voimakkaalla otteella tytön kädestä ja lähti taluttamaan häntä rappuja pitkin kohti kellaria.

Kellarissa Hosseini alkoi väkisin suudella tyttöä. Tyttö yritti estellä ja palata rappukäytävään, mutta Hosseini ei tätä sallinut.

Hosseini työnsi tytön kellarikäytävällä olleeseen ahtaaseen wc-koppiin ja painoi tämän istumaan pöntölle.

Hosseini avasi housunsa ja pakotti tytön suuseksiin. Hetken kuluttua mies nosti tytön pöntöltä, käänsi ympäri ja raiskasi tämän uudelleen.

Poliisikuulusteluissa Hosseini myönsi yhdynnän, mutta kiisti raiskauksen ja väkivallan. Hänen mukaansa kyse oli yhteisestä päätöksestä.

Pirkanmaan käräjäoikeus arvioi, että Hosseinin kertoma tapahtumainkulku oli mahdollinen, eikä sitä voitu riittävällä varmuudella poissulkea, minkä vuoksi syyte törkeästä raiskauksesta oli hylättävä

Hovioikeus arvioi kuitenkin näyttöä toisin. Se huomioi, että ystävätär oli kertonut tytön peittäneen kasvonsa sekä olleen itkuinen ja paniikissa kauppareissulta tullessa. Lisäksi tämä oli heti kertonut hänelle tulleensa raiskatuksi.

Hovin mukaan kuvaus ei sopinut tilanteeseen, jossa oli harrastettu seksiä yhteisymmärryksessä ja vieläpä tytön aloitteesta.

 

Lisäksi hovi huomioi useita muita pieniä yksityiskohtia, jotka tukivat uhrin kertomusta. Turun hovioikeus katsoi tiistaina antamallaan päätöksellä, ettei miehen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Kokonaisarvion perusteella se kuitenkin katsoi, että kyseessä oli perusmuotoinen raiskaus, ei törkeä teko.

Hosseini tuomittiin raiskauksesta vuoden ja kymmenen kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänelle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Uhrilleen Hosseini tuomittiin maksamaan 5 500 euron kipu- ja kärsimyskorvaukset.
Turku 2.2017

Lahde: MV-Lehti

Kommentteja