Tapanilan joukkoraiskaus, ehdollista kaikille…

Helsingin käräjäoikeus on ”tuominnut” kolme neekeriä raiskauksesta Helsingin Tapanilassa.

Kahden osalta syytteet hylättiin. Käräjäoikeuden mukaan teko ei ollut törkeä.

Yksi tuomituista sai yhden vuoden ja 4 kuukauden vankeustuomion. Kaksi muuta saivat yhden vuoden vankeustuomiot. Vankeusrangaistukset ovat ehdollisia.

– Vastaajat on asetettu ehdollisen vankeusrangaistuksen oheisseuraamuksena valvontaan. Rikoksen alle 21-vuotiaana tehnyt voidaan tuomita ehdollisen vankeuden tehosteeksi valvontaan, jos tätä on pidettävä perusteltuna tekijän sosiaalisen selviytymisen edistämiseksi sekä uusien rikosten ehkäisemiseksi, Helsingin käräjäoikeus kertoo tiedotteessaan.

Syyttäjä syytti yhtä 18-vuotiasta miestä ja neljää alle 18-vuotiasta poikaa törkeästä raiskauksesta. Syytteen mukaan he olivat syyllistyneet törkeään raiskaukseen yhdessä ja yksituumaisesti. Raiskaus oli syytteen mukaan törkeä, koska sen olivat tehneet useat henkilöt yhdessä ja koska se oli tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla. Raiskausta oli syytteen mukaan pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi tuomiossaan, ettei kolmella tuomitulla ollut yksituumaisuutta teossa kokonaisuutena. Oikeuden mukaan yksituumaisuus on alkanut, kun syytetyistä kolme oli pitänyt uhrista kiinni. Oikeus katsoi, ettei kaksi syytetyistä osallistunut tekoon millään tavalla.

Raiskaustapaus sattui tämän vuoden maaliskuussa, kun nuori nainen joutui nuorten miesten ahdistelemaksi lähijunassa. Nainen jäi pois junasta Tapanilan asemalla, minkä jälkeen nuoret miehet jatkoivat ahdisteluaan. Oikeuden tuomion mukaan yksi vastaajista oli työntänyt sormensa uhrin emättimeen ja toinen työntänyt sormen tämän peräaukkoon. Nämä teot täyttävät oikeuden mukaan raiskauksen tunnusmerkistön. Uhri sai kuitenkin tilanteessa huudettua ja raavittua yhtä tekijöistä, minkä seurauksena miehet olivat poistuneet paikalta.

Käräjäoikeuden mukaan rangaistusten mittaamiseen ovat vaikuttaneet muun muassa seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkauksen syvyys ja teko-olosuhteet. Käräjäoikeus ”ei katsonut teon olleen tehty erittäin nöyryyttävällä tavalla, eikä teko ole ollut myöskään kokonaisuutena arvostellen törkeä, minkä vuoksi törkeän raiskauksen tunnusmerkistö ei täyttynyt”, oikeuden tiedotteessa todetaan. Käräjäoikeus on huomionut esimerkiksi sen, että tapauksessa sukuelimiin tunkeuduttiin sormin.

Kahden tuomitun rangaistusta on alennettu, koska he ovat tehneet teon nuorina henkilöinä.

– Lisäksi rangaistusta on kohtuullistettu kaikkien kolmen tuomitun vastaajan osalta heidän rikosepäilyjensä vuoksi saaman poikkeuksellisen julkisuuden vuoksi, käräjäoikeus toteaa.

Lataa PDF Tapanilan_tuomio_230615

FB_IMG_1435157578131


Jutussa tuomarina: Peik Christian Spolander

 

Lautamiehinä toimivat Jan Gregory Lillja ja Päivi Hedman


 

Mustafa Nur MohamedAbdijamiid Abdi JamaMohamed Ahmed

 

Törkeä raiskaus (mohamed) ja nuorena henkilönä törkeä raiskaus (ahmed, aweis, gutale, jama) Mohamed Ahmed (Muhku. Rooney).Saaid Aweis,Mahamed Gutale (Muhis).Abdi lama (Lizi. Lizie. Bisi) ja Mustafa Mohamed

Kommentteja