Teinipojat kurkkivat kylpyhuoneen ovelta – aikuinen mies käytti törkeästi hyväkseen 15-vuotiasta tyttöä

Turun hovioikeus on ratkaissut vuosien takaisin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön.

 

  • 14-vuotias poika oli kutsunut äskettäin 15 täyttäneen tytön illaksi luokseen.
  • Tyttö tiesi, että tarkoitus oli harjoittaa seksiä. Kerta olisi hänen ensimmäisensä.
  • Hän ei kuitenkaan tiennyt, että menettäisi neitsyytensä kylpyhuoneen lattialla aikuiselle miehelle.

 

Teinityttö uskoi lähteneensä viettämään romanttista iltaa, mutta joutui nöyryyttävällä tavalla hyväksikäytetyksi kylpyhuoneen lattialla.

Vuosia oikeuden rattaiden syövereissä pyörinyt tapaus tapahtui Etelä-Suomessa vuoden 2008 lopussa.

Neljätoistavuotias poika oli tavannut itseään muutaman kuukauden vanhemman espoolaistytön netin IRC-galleriassa.

Viestittelyssä oli kysymys seksistä. Nuoret sopivat tapaamisen jäähallille, jonka vessassa he olivat harrastaneet suuseksiä.

Kaksi viikkoa myöhemmin poika otti yhteyttä ja toivoi uutta tapaamista. Tyttö suostui. Hän lähti illalla kotoaan vanhemmilta salaa pojan luokse.

Kerrostalolla oli 14-vuotias, mutta myös 15-vuotias sekä kaksi nuorehkoa aikuista miestä.

Käski olemaan hiljaa

14-vuotias halusi yhdyntää, kuten periaatteessa kai tyttökin vielä tuossa vaiheessa. He yrittivät sitä kylpyhuoneen lattialla, mutta tyttöön sattui ja hänestä alkoi vuottaa verta.

Tytön (nykyään nuoren naisen) oikeudelle kertoman mukaan poika hätkähti verenvuotoa ja poistui paikalta.

Seuraavassa vaiheessa tyttö päätyi olohuoneen sohvalle istumaan alapää paljaana. Miehet ihmettelivät häntä ja joku tai jotkin heistä ”ronkkivat” häntä.

Nyt vanhempi aikuisista miehistä ryhtyi toimeen. Hän vei tytön uudelleen kylpyhuoneeseen ja yhtyi tähän.

Tyttö kertoi huutaneensa kivusta. Mies kehotti olemaan hiljaa, jotteivät naapurit häiriintyisi.

Rikosilmoitus terapeutin tuella

Mies jatkoi loppuun saakka. Tytön piinaa lisäsi se, että teinipojat ja toinen aikuinen mies kurkkivat kylpyhuoneen ovelta tapahtumia.

Yhdynnän jälkeen kaikki ryhtyivät katselemaan televisiota. Myöhemmin tytön kanssa yhdynnässä ollut mies heitti hänet ”harmaalla BMW:llä” kotiin.

15-vuotias kertoi tapahtuneesta välittömästi hyvälle ystävälleen. Hän kertoi teon olleen kivulloinen, mutta jätti mainitsematta kuinka vahvasti se oikeasti vaikutti häneen.

Nuori nainen totesi oikeudelle, että oli ollut aluksi kokemuksesta ”osin innoissaan”, koska oli aloittanut seksielämän. Myöhemmin tapahtunut alkoi kuitenkin painaa häntä. Hän ei nauttinut vuosiin seksistä myöhemmän poikaystävänsä kanssa.

Tyttö katsoi tulleensa hyväksikäytetyksi.

Runsasta kahta vuotta myöhemmin juuri aikuistumassa ollut tyttö kertoi tapahtuneesta psykoterapeutille. Terapeutin tuella hän teki rikosilmoituksen.

Kaikki tiesivät iän

Oikeudelle nuori nainen täsmensi, ettei häntä estetty lähtemästä asunnosta. Hän itse oli ollut lamaantunut.

Kaikki läsnäolijat tiesivät hänen ikänsä. Siitä oli ollut puhe, koska hän oli toisen teinipojan kanssa täsmälleen samanikäinen.

28-vuotias Ali Berisha sai Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vastattavakseen syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Berisha kiisti syytteet. Hän katsoi, ettei ylipäätään ollut ollut paikalla kyseisenä iltana.

Sinänsä Berisha piti mahdollisena, että oli tyttöä autollaan kyydittänyt, koska vietti noina vuosina reipasta poikamieselämää ja BMW:n kyydissä oli ollut lukuisia naisia.

Saapui vapaaehtoisesti

Uhri, joka oli tunnistanut Berishan poliisin kuvista, piti täysin varmana, että juuri tämä ollut hänen kanssaan yhdynnässä.

Uhrin kertomusta tuki hänen ystävänsä, psykoterapeutin sekä tekohetkellä 14-vuotiaan pojan (nyt jo mies) kertomus. Nuori mies tosin kertoi tapahtumista hyvin vastahakoisesti.

Käräjäoikeus piti näytettynä, että Berisha on molempiin tekoihin syyllistynyt. Hän sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen.

Vankilaan Berishaa ei käräjiltä suoraan kyyditetty, koska hän oli vastannut vapaalta ja saapunut itse vapaaehtoisesti paikalle.

Otti miten tahtoi

Ali Berisha valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen, joka järjesti uuden pääkäsittelyn.

Hovissa kuultiin pääosin sama todistelu kuin käräjilläkin. Uutena todisteena oli valokuvia.

Hovioikeus päätyi pääsyytteen osalta samaan lopputulokseen kuin käräjäoikeus. Berisha on käyttänyt 15-vuotiaaksi eli alaikäiseksi tietämäänsä tyttöä seksuaalisesti hyväkseen.

Teko on törkeä. Väkivaltaa tai uhkausta ei Berisha käyttänyt. Sitä vastoin hän ei ollut lainkaan selvittänyt sitä, haluaako 15-vuotias yhdyntää hänen kanssaan vai ei.

Tekoon sisältyy nöyryyttäviä piirteitä. Berisha ei ole välittänyt tytön kivusta tai huudoista eikä siitä, että hänen ystävänsä kurkkivat ovelta.

Korvaukset korkojen kera

Syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oikeus sitä vastoin hylkäsi. Uhri ei ollut (alun perin) joutunut vastantahtoisesti yhdyntään. Ei ole myöskään näytetty, etteikö hän olisi voinut halutessaan poistua asunnosta.

Tytöllä oli itselläänkin hovin tulkinnan mukaan valtaa tilanteeseen. Hän ei ollut avuttomassa tilassa tai kykenemätön ilmaisemaan tahtoaan.

Osoituksena omasta tahdosta oli se, että tyttö oli kieltäytynyt sukupuoliyhteydestä toisen paikalla olleen miehen kanssa.

Turun hovioikeus tuomitsi Ali Berishan kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Uhrilleen Berishan tulee korvata kärsimyksestä 5 000 euroa, psyykkisen tilan häiriintymisestä 4 000 euroa ja kivusta sekä särystä 500 euroa. Kaikki nämä summat on maksettava korkoineen, ja korot ovat juosseet jo yli kahdeksan vuotta.

Berisha on Suomen kansalainen. Hän on aiemmin ollut mukana ravintola-alan yrityksessä. Nykyään hänen taloustilanteensa on kuitenkin heikko.

 

Lähde: IL

Kommentteja