Turvapaikanhakijan raiskaustuomio pysyi voimassa

Vaasan hovioikeus on pitänyt voimassa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden syyskuussa antaman tuomion raiskauksesta, joka tapahtui kesäkuun alussa.

Vuonna 1989 syntynyt turvapaikanhakija Jaber Rekan Mohammed Al-Absawi tuomittiin käräjäoikeudessa kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomioon sekä maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä 13 400 euroa.

Tuomiosta valitti tuomittu. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut rangaistusseuraamukselle eikä pitänyt rangaistusta teon vakavuuteen tai vahingollisuuteen nähden liian ankarana.

Tuomittu myös määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna, koska hän sai yli kahden vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen, eikä vangitseminen ole asian laadun taikka tuomitun henkilökohtaisten olojen takia kohtuutonta. Tuomittu on ollut vangittuna kesäkuun alusta lähtien. Hänet otettiin kiinni samana päivänä, jolloin raiskaus tapahtui.

Hovioikeus oli päätöksessään yksimielinen. Asia käsiteltiin sekä käräjäoikeudessa että hovioikeudessa yleisön läsnä olematta. Salassapitoaika on 60 vuotta.

Etelä-Pohjanmaa, raiskaus 3.6.2016, tuomio.

Kommentteja