Ulkomaalainen houkutteli uhrin asunnolle – raiskasi väkivaltaisesti

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Aadan Abdi Diiriyen neljäksi ja puoleksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä seksuaalirikoksesta.

Vuonna 1982 syntynyt mies raiskasi noin 60 vuotiaan naisen viime huhtikuussa Oulussa.

Hän houkutteli naisen asunnolleen ja kävi hänen kimppuunsa, kun nainen oli menossa vessaan. Mies raiskasi naisen väkivaltaisesti useilla eri tavoilla. Hän löi ja kuristi välillä naista ja esti häntä huutamasta. Uhri sai teoista useita erilaisia vammoja.
Naisen liikuntakyky oli useiden syiden vuoksi heikentynyt. Käräjäoikeuden mielestä hänen puolustautumiskykynsä oli tämän vuoksi selvästi normaalia heikompi. Se katsoi miehen tehneen raiskauksensa tästä syystä erityisen julmalla tavalla.

Oikeuden mielestä mies syyllistyi menettelyllään törkeään raiskaukseen. Se perusteli ratkaisuaan muun muassa sillä, että sukupuoliyhteyksiä oli useita ja ne olivat kivuliaita. Rikos myös kohdistui entuudestaan tuntemattomaan henkilöön, jonka tekijä sai houkuteltua asunnolleen. Käräjäoikeus näki rikoksessa lisäksi suunnitelmallisia piirteitä, joten se piti sitä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Mies määrättiin maksamaan uhrilleen erilaisia korvauksia. Hän joutuu maksamaan naiselle 9 000 euroa kärsimyksestä ja 1 000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi hänen pitää maksaa tämän oikeudenkäyntikuluja noin 3 300 euroa.

Vangittuna oleva mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Oulun käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin. Tuomio määrättiin salassapidettäväksi 40 vuoden ajaksi uhrin yksityisyyden suojelemiseksi. Oikeus kertoi ratkaisustaan julkisella selosteella.

Törkeästä raiskauksesta voi saada enimmillään kymmenen vuotta vankeutta.

Oulu, 4.2016

Kommentteja