Ulkomaalainen hyväksikäytti pikkulasta vuosia ja huijasi tukia Helsingin kaupungilta

Väärillä tiedoilla Suomesta turvapaikkaa hakeneen miehen vankeustuomio piteni tänään hovioikeuden päätöksellä.

Vuonna 1970 syntynyt mies tuomittiin viime vuonna törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Tänään hänen tuomiotaan pidennettiin, sillä kävi ilmi, että mies oli myös huijannut Helsingin kaupungilta sosiaalitukia.

Huijaus paljastui, kun mies valitti saamastaan kuuden vuoden tuomiosta hovioikeuteen. Hovioikeus piti seksuaalirikostuomiot ennallaan ja tuomitsi miehen lisäksi törkeästä petoksesta.

Laittomasti Suomeen saapunut mies oli ilmoittanut väärät henkilötiedot, minkä vuoksi hän sai virheellisesti Helsingin kaupungilta melkein 16 000 euroa sosiaalitukia vuosien 2005-2008 aikana.

Seksuaalirikokset tapahtuivat vuosina 2000-2007 Joensuussa, missä lapsi ja hänen äitinsä asuivat. Mies itse asui Helsingissä.

Ylen tietojen mukaan seksuaalinen hyväksikäyttö alkoi, kun lapsi oli 3-4-vuotias. Sukupuoliyhteydessä mies oli ollut lapsen kanssa tämän ollessa 10-11-vuotias. Mies seurusteli lapsen äidin kanssa.

Hovioikeuden päätöksellä miehen vankeustuomio pitenee kuuteen vuoteen ja kahteen kuukauteen. Hän on ollut vangittuna vuodesta 2014 lähtien.

Lähde: Yle

Kommentteja