Ulkomaalainen raiskasi kehitysvammaisen nuoren naisen porilaisessa kauppakeskuksessa

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1986 syntyneen Al-Tamimi Layth Shakir Khashanin kahden vuoden vankeusrangaistukseen raiskauksesta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lapsen kuvan hallussapidosta.

Khashan raiskasi juuri 18 vuotta täyttäneen, lievästi kehitysvammaisen naisen Porissa marraskuussa 2015. Mies oli houkutellut naisen kauppakeskuksen vessaan ja raiskannut tämän siellä nöyryyttävällä ja kivuliaalla tavalla.

Uhri oli tutustunut Khashaniin vain paria päivää aiemmin Facebookissa, jossa he olivat sopineet tapaavansa toisensa Porin linja-autoasemalla. Kaksikko käveli linja-autoasemalta läheiseen kahvilaan ja sieltä kauppakeskukseen, jossa raiskaus tapahtui. Khashan oli saanut houkuteltua naisen kauppakeskuksen vessaan uhrin kehitysvammaa hyväksikäyttäen, sillä tytön looginen päättelykyky vastaa esikouluikäisten tasoa.

Khashan velvoitettiin korvaamaan raiskatulle tytölle 5 000 euron vahingonkorvaus, sillä tekoon liittyi käräjäoikeuden mukaan erityisen nöyryyttäviä ja erityistä kärsimystä lisääviä piirteitä.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi Khashanin myös lapsen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta. Khashan oli pyytänyt sosiaalisessa mediassa lokakuussa 2015 tuttavaansa lähettämään hänelle kuvan alaikäisen tytön sukupuolielimestä.

Tuttava oli lähettänyt kuvan, jossa esiintynyt tyttö on käräjäoikeuden arvion mukaan 6-vuotias. Mies oli myös keskustellut mahdollisuudesta kosketella tytön sukupuolielintä.

Khashan on valittanut tuomiostaan, joten tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

 

Pori 11.2015

Kommentteja