Ulkomaalaiset kävivät Turussa 83-vuotiaan vanhuksen päälle – ”Kyllä se on niin röyhkeää”

Ulkomaalaiset kerjäläiset pysäyttivät tällä viikolla Turussa 83-vuotiaan vanhuksen ja kopeloivat tämän taskut.

Näin kertoo uhrin tytär Sirpa Kenneryd, joka kuuli asiasta lauantaina äidiltään.

– Äitini sai kaksi vuotta sitten aivoverenvuodon, mutta hän yrittää käydä ulkona rollaattorin kanssa. Kerjäläiset tulivat pyytämään häneltä rahaa. Kun äiti sanoi, että hänellä ei ole rahaa, kaksi naista asettui hänen rollaattorinsa eteen eikä päästänyt häntä eteenpäin. Toinen koetti hänen taskunsa samalla lailla kuin lentoasemalla turvatarkastuksessa, hän kertoo.

Tapaus sattui hänen mukaansa tällä viikolla Turun Länsikeskuksessa. Vanhus oli kävellyt jalkakäytävällä hänen kotitalonsa lähellä.

Kerjäläiset ovat pyytäneet Kennerydin äidiltä rahaa aiemminkin mutta tämä on hänen mukaansa ensimmäinen kerta, kun he kävivät käsiksi.

Kenneryd asuu ja työskentelee Ruotsissa. Hän kertoo olevansa hyvin huolissaan Turussa asuvasta äidistään.

– Kun äiti liikkuu rollaattorilla, hän ei voi tehdä asialle yhtään mitään. Kyllä se on niin röyhkeää. Tuntuu avuttomalta, kun ei voi tehdä asialle mitään. Äiti kuitenkin haluaa mennä ulos, mutta nyt hän pelkää.

Tytär on neuvonut äitiään ilmoittamaan tapauksesta poliisille.

– Olen sanonut äidille, että sinun pitää tehdä tästä ilmoitus poliisille. Äiti on kuulemma kertonut tapauksesta kotiavulle, mutta olen sanonut täältä Ruotsista, että se ei riitä. Sinun pitää tehdä ilmoitus poliisille.

Kenneryd kertoo, että röyhkeitä kerjäläisiä esiintyy myös Ruotsissa.

– Ne menevät röyhkeämmiksi ja röyhkeämmiksi. Eräs äiti kertoi, että ne eivät päästäneet hänen 10-vuotiasta poikaansa ulos junasta ennen kuin olivat saaneet kokeilla hänen taskunsa.

Kommentteja