Tuntemattomat yrittäneet pysäyttää ja tunkeutua autoihin Turun seudulla

Turun Sanomiin on tullut useita ilmoituksia henkilöautoja pysäyttämään pyrkivistä ihmisistä. Kaksi tapauksista on sattunut keskiviikkona Raision Ikean liikenneympyrässä ja kolmas maanantaina klo 13-14 Shell-huoltamon parkkipaikalla lähellä Turun linja-autoasemaa.

Autoon pyrkijöiden tarkoitus ei ole käynyt selville. Kaikilla kerroilla kuljettaja on ehtinyt joko lukita ovet tai paeta paikalta. Kolmesta tapauksesta kaksi on sattunut nuorelle, naispuoliselle kuljettajalle.

Turun Sanomat tavoitti lietolaisen 18-vuotiaan nuoren miehen, jonka autoon oli yritetty tunkeutua Raisiossa Ikean liikenneympyrässä.

– Jouduin pysähtymään, koska kaksi ulkomaalaista miestä seisoi edessäni. Samalla sekunnilla kun pysähdyin, kaksi muuta miestä yritti autoon sisälle, toinen kuskin puoleisesta etuovesta ja toinen hanttarin puoleiselta takaovesta, hän kertoo.

– Toinen sai takaoven auki. Pääsin onneksi pientareen puolelta ajamaan eteenpäin, niin ei kerenny hyppäämään sisälle asti. Taustapeilistä näin, että yrittivät takana oleviin autoihin myös, hän kertoo.

Kertojan henkilöllisyys on tiedossa vahvistettu. Hän ei ole ilmoittanut asiasta poliisille, mutta sanoo aikovansa tehdä niin.

Nuorukainen kuvailee auton pysäyttäjiä hyvin nuhruisiin vaatteisiin pukeutuneiksi ja ihonväriltään ehkä Välimeren maista tai Lähi-idästä tuleviksi. Mitään kättä pidempää tunkeilijoilla ei hänen havaintojensa mukaan ollut.

Media suhtautuu nykyään hyvin varoen tämäntyyppisin vinkkeihin, koska liikkeellä on ollut myös perättömiä huhuja jopa ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista. Tämä tapaus vaikuttaa kuitenkin aidolta.

Turun poliisille ei ollut alkuiltapäivään mennessä tullut yhtään rikosilmoitusta aiheesta. Virkavalta on kuitenkin havainnut, että asiasta keskustellaan sosiaalisessa mediassa, ja seuraa tilannetta.

TS – HANNU MIETTUNEN

Kommentteja